Σε ψηφιακό χάρτη οι όροι δόμησης και επένδυσης σε κάθε οικόπεδο

Σε ψηφιακό χάρτη οι όροι δόμησης και επένδυσης σε κάθε οικόπεδο

Civiltech

Τη δημιουργία του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη, μιας ευρείας δηλαδή ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου θα αποτυπώνονται για κάθε οικόπεδο της χώρας οι όροι δόμησης και ενδεχόμενοι περιορισμοί, χρήσεις γης, ρυμοτομικές και οικοδομικές γραμμές, το εάν αυτά τα οικόπεδα βρίσκονται εντός προστατευόμενων περιοχών, σε αρχαιολογικούς χώρους, σε δάση, σε αιγιαλούς, προανήγγειλε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Με αυτόν τον τρόπο κάθε επενδυτής θα γνωρίζει εξαρχής, με το πάτημα ενός κουμπιού, τις δυνατότητες και τα πιθανά εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν σε μια επένδυση, καθώς και τις άδειες που απαιτούνται.

Το εν λόγω σύστημα θα σχεδιαστεί σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και θα λειτουργήσει πιλοτικά σε πέντε πόλεις της Ελλάδας, ει δυνατόν εντός του 2019. Το πλήρες σύστημα, σύμφωνα με τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη, αναμένεται να είναι έτοιμο σε περίπου δύο χρόνια.

«Κάθε επενδυτής, το πολύ σε δύο χρόνια από σήμερα, όταν θα φθάνει σε αυτή τη χώρα, θα ξέρει ακριβώς ποιο είναι το επιχειρηματικό περιβάλλον όπου δρα. Δεν θα έχει εκπλήξεις. Δεν θα τον ταλαιπωρεί η γραφειοκρατία», υποστήριξε κατά την ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προανήγγειλε επίσης, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, την κατάθεση νομοσχεδίου μέσα στις επόμενες εβδομάδες (στόχος είναι να ψηφισθεί πριν από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης) για την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων των επιχειρήσεων. Το νομοσχέδιο, ειδικά όσον αφορά τον έλεγχο των δικαιολογητικών των ανωνύμων εταιρειών, θα προβλέπει ότι αυτός θα ανατίθεται σε ιδιωτικές εταιρείες και δη σε αυτές του κλάδου των ελεγκτικών εταιρειών - χρηματοοικονομικών συμβούλων. Η συνδρομή των παραπάνω εταιρειών θα νομοθετηθεί και όσον αφορά τους ελέγχους σε επενδυτικά σχέδια για τα οποία έχει γίνει αίτηση υπαγωγής τους στον αναπτυξιακό νόμο ή σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο κ. Γεωργιάδης άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι ο μέσος όρος απορρόφησης του ΕΣΠΑ είναι μόλις 24,5% και ότι δεν έχει συμβασιοποιηθεί το 42% των έργων.

Νωρίτερα ο αρμόδιος για τις δημόσιες επενδύσεις και το ΕΣΠΑ υφυπουργός Γιάννης Τσακίρης είχε ανακοινώσει στη Βουλή ότι θα απεμπλακεί η πληρωμή 2 δισ. ευρώ εγκεκριμένων ενισχύσεων, που για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχουν χορηγηθεί ακόμη στους δικαιούχους.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

kathimerini.gr

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 08:54, 24/07/2019
Sto Therm

Rizakos
3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
Knauf
Calda Energy - Aermec
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL