Η Amazon μπαίνει στην αγορά ακινήτων

Η Amazon μπαίνει στην αγορά ακινήτων

Μετά από χρόνια φημολογίας, η Amazon έκανε επίσημη ανακοίνωση σήμερα το πρωί: Ενώνει τις δυνάμεις της με τη μεγαλύτερη μεσιτική εταιρεία ακινήτων στις ΗΠΑ για να συνδέσει τους μεσίτες με τους αγοραστές κατοικιών και να προσελκύσει τους πελάτες στην Amazon.

Η Amazon και η Realogy Holdings θα προσφέρουν μια υπηρεσία που ονομάζεται TurnKey, η οποία "απλοποιεί τη διαδικασία εύρεσης και εγκατάστασης σε νέο σπίτι" σε 15 αμερικανικές πόλεις.

"Η Amazon δεν μπαίνει στον τομέα της αγοράς ακινήτων -το αφήνουμε αυτό στην Realogy", είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. "Συνεργαζόμαστε απλά με ηγέτες της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της Realogy, για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να απολαύσουν όλα τα οφέλη που παρέχουν τα έξυπνα οικιακά προϊόντα και οι υπηρεσίες οικιακής χρήσης". Η Amazon δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία αγοράς σπιτιού.

Η Realogy, η οποία κατέχει γνωστά ονόματα του κλάδου όπως η Coldwell Banker, η Century 21 και η Corcoran, είδε τη μετοχή της να εκτοξεύεται 14,9%, στο άκουσμα της είδησης, την Τρίτη.

Η μετοχή της Realogy κατέγραψε πτώση κατά 85% τους τελευταίους 24 μήνες, καθώς οι προμήθειες των αντιπροσώπων μειώθηκαν στον κλάδο των ακινήτων. Η αμερικανική αγορά ακινήτων ανέρχεται σε δεκάδες τρισ. δολάρια και, παρά την επιδείνωση των οικονομικών για τους μεσίτες, έχει αντισταθεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό μεγάλης κλίμακας, που έχει πλήξει άλλες βιομηχανίες, όπως το λιανικό εμπόριο και τα μέσα ενημέρωσης.

Πρόσφατα, αρκετές επονομαζόμενες εταιρίες iBuyers, που χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να κάνουν άμεσες προσφορές σπιτιών, εμφανίστηκαν για να προσφέρουν ένα νέο μοντέλο αγορών και πωλήσεων. Εταιρείες όπως η Opendoor, η Redfin και η Zillow αγοράζουν σπίτια απευθείας από τους ιδιοκτήτες και κατέχουν το ακίνητο μέχρι να το μεταπωλήσουν.

Αυτές οι εταιρείες στοχεύουν στην παροχή βεβαιότητας, ταχύτητας και απλουστευμένης διαδικασίας στους πωλητές (μπορούν να λάβουν επιταγή για την τιμή του σπιτιού τους σε μερικές εβδομάδες) και αγοραστών που συνεργάζονται με μια εταιρεία που έχει άμεση πρόσβαση σε μεγάλο κατάλογο των σπιτιών και που είναι διαθέσιμοι για άμεση μετακίνηση. Για τα οφέλη αυτά, το iBuyers χρεώνει μια αμοιβή, κάπου πάνω από την προβλεπόμενη αμοιβή του 6%.

Στον ιστότοπο TurnKey μπαίνει κανείς μέσω του amazon.com/turnkey, το οποίο ανακατευθύνει τους επισκέπτες σε μια ιστοσελίδα της Realogy. Οι πιθανοί αγοραστές κατοικίας εισάγουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και λαμβάνουν μια κλήση από έναν υπάλληλο της Realogy, ο οποίος τους συνδέει με έναν μεσίτη. Αν καταλήξουν να αγοράσουν ένα σπίτι, θα λάβουν πίστωση μεταξύ 1.000-5.000 δολαρίων για να ξοδέψουν στην Amazon Home Services, η οποία παρέχει υπηρεσίες όπως πίνακες και εγκατάσταση τηλεοράσεων ή την υπηρεσία ασφαλείας Amazon Ring doorbell.

Οι πράκτορες της Realogy θα πληρώνουν την Amazon και για hint: αυτά τα 1.000 - 5.000 δολάρια για το Amazon Home, σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι "ευγενική χορηγία της Realogy".

Η υπηρεσία TurnKey δεν παρέχει τα οφέλη στους αγοραστές και τους πωλητές όπως το iBuying. Θα πρέπει να κλέψει ένα σημαντικό ποσό της διαδικτυακής κυκλοφορίας της Zillow προκειμένου να δημιουργήσει έναν σημαντικό όγκο χρηστών που θα πηγαίνουν στην Realogy και θα αποφέρουν έσοδα στην Amazon.

Το TurnKey βάζει την Amazon σε μια άγνωστη θέση: Το να προσπαθεί να γιγαντωθεί σε έναν τομέα όπου ήδη υπάρχει κατεστημένο το οποίο θα προσπαθήσει να εξαλείψει οποιονδήποτε νεοφερμένο νομίζει ότι θα διαταράξει την ισορροπία.

capital.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 19:09, 24/07/2019
Sto Therm

12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL