Τα ηλεκτρικά βαν που υπόσχονται αθόρυβες διανομές

Τα ηλεκτρικά βαν που υπόσχονται αθόρυβες διανομές

Η Mercedes-Βenz διαθέτει ήδη στη γκάμα της το ηλεκτρικό Vito, ενώ, με την πρόσφατη παρουσίαση της πρωτότυπης EQV, που μας δείχνει πως θα είναι η ηλεκτροκίνητη... V-Class. Με ηλεκτρικό βαν προχωράει και η Nissan, που ήδη προσφέρεται στην ελληνική αγορά.

Nissan e-ΝV200 Evalia

Η Nissan με το e-ΝV200 Evalia φανερώνει ένα μέρος από τον εξηλεκτρισμό της γκάμα της που είναι προ των πυλών. Απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν να ενισχύσουν την επιχείρηση τους με ένα όχημα που πρωτίστως διακρίνεται για τις μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το Nissan e-NV200 έρχεται τώρα με αυξημένη αυτονομία κατά 60%, με αμετάβλητη χωρητικότητα φορτίου και με κιβώτιο ταχυτήτων μιας σχέσης που καθιστά την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη. Το e-ΝV200 Evalia είναι η επιβατική έκδοση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου βαν e-NV200 της Nissan. Το τελευταίο φέρει χώρο φόρτωσης 4,2 κυβικών μέτρων, φ και μόλις 52εκ. απόσταση του χώρου φόρτωσης από το έδαφος. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 109 ίππους, ενώ η αναβαθμισμένη μπαταρία 40kWh του, προσφέρει 200 χιλιόμετρα εμβέλειας σε Συνδυασμένο Κύκλο και έως 301 χλμ. σε Αστικό Κύκλο. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση της εμβέλειας του οχήματος κατά 60%, με μία μόνο φόρτιση.

Mercedes-Benz EQV

H Mercedes επεκτείνει τη γκάμα του EQ μέσω της κόνσεπτ επαγγελματικής έκδοσης του EQV, που δίνει μια πρώτη γεύση από την ηλεκτροκίνητη V-Class. Μάλιστα, η έκδοση παραγωγής του EQV αναμένεται να φανερωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο , στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Κινείται από ηλεκτρικό κινητήρα που βρίσκεται πάνω στον εμπρός άξονα και αποδίδει 204 ίππους. Οι συστοιχίες μπαταριών του προσφέρουν χωρητικότητα 100 kWh, με την συνολική αυτονομία να αγγίζει τα 400 χλμ. Θα υπάρχει η δυνατότητα ταχείας φόρτισης όπου μόλις με 15 λεπτά, η EQV θα μπορεί να διανύσει επιπλέον 100 χλμ. Η τελική του αγγίζει τα 160 χλμ./ώρα!

Στην πρίζα Peugeot, Opel, Citroen και Fiat

Ηλεκτρικό βλέπουν το μέλλον τους και άλλες τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες. Ήδη η Peugeot ανακοίνωσε ότι, το Boxer θα είναι ηλεκτρικό, με αυτονομία από 225 έως και 270 χιλιόμετρα. Το ίδιο ισχύει και για το Citroen Jumper, που θα το δούμε να ηλεκτροκινητήρα από το 2020 και μετά. Η παραγωή και των δύο μοντέλων είναι προγραμματισμένη να γίνει εργοστάσιο Σεβέλ της Ιταλίας. Ηλεκτρικές εκδόσεις από το το 2020 περιμένουμε και σε άλλα μοντέλα, όπως τα Peugeot Expert, Traveller, Citroën SpaceTourer και Opel Vivaro και Vivaro Life (μιας και τα δύο μοντέλα ανήκουν πλέον στον Ομιλο PSA), ενώ οι ηλεκτρικές εκδοχές των Peugeot Partner, Citroen Berlingo και Opel Combo αναμένεται να λανσαριστούν το 2021. Και η Fiat ανακοίνωσε ότι, θα λανσάρει στο μέλλον την ηλεκτρική εκδοχή του Ducato.

tanea.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 11:50, 26/07/2019
Εκλογές ΤΕΕ 2019
ΤΜΕΔΕ
ΤΕΕ

14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
Climatherm Energy 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL