Το αυτονόητο στα Τρίκαλα: ΜΙΑ φορά μόνο το σκάψιμο της πόλης για έργα υποδομής

Το αυτονόητο στα Τρίκαλα: ΜΙΑ φορά μόνο το σκάψιμο της πόλης για έργα υποδομής

Δήμος Τρικκαίων, ΔΕΥΑΤ, COSMOTE και ΠΑΛΜΟΣ ΑΤΕ συμπράττουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα για το αυτονόητο: να σκάβεται ΜΙΑ φορά η πόλη για έργα υποδομής.

Με αφορμή τα δύο νέα μεγάλα έργα ύδρευσης που ο Δήμος Τρικκαίων ξεκινά για την αλλαγή του συνόλου του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Τρικάλων (μέσω του «Φιλόδημου Ι» και προϋπολογισμού 15,5 εκ. ευρώ), στις 25 Ιουλίου 2019 οι παραπάνω φορείς συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Τρικκαίων.

Εκεί, συζήτησαν για το αυτονόητο: να γίνουν όλα τα έργα και να μη σκαφτεί δυο και τρεις φορές η πόλη.

Και αυτό επιτεύχθηκε, με τη συνεργασία και την καλή θέληση και διάθεση όλων. Μάλιστα οι φορείς συζήτησαν επί μακρόν για όλα τα τεχνικά ζητήματα και τα χρονοδιαγράμματα που προκύπτουν, προκειμένου οι Τρικαλινοί πολίτες να μη δουν απανωτά σκαψίματα και ασφαλτοστρώσεις στην πόλη.

Στόχος της σύμπραξης είναι, αφ' ενός να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή των πεπαλαιωμένων δικτύων, αφ' ετέρου να γίνουν τα Τρίκαλα η πρώτη πόλη που σε ευρεία κλίμακα θα δώσει ταχύτητες Gbps στα σπίτια, χάρη στο δίκτυο οπτικών ινών που θα υλοποιηθεί παράλληλα με τα νέα δίκτυα ύδρευσης.

Γιατί τελικά, «έξυπνο» δεν είναι μόνο να χρησιμοποιείς την τεχνολογία, αλλά να βρίσκεις τρόπους να εξυπηρετείς τον πολίτη χωρίς ταλαιπωρία και να αλλάζεις την πόλη σου.

Σε αυτή τη μεγάλης σημασίας συνέργεια -που ουσιαστικά δείχνει τον δρόμο της καθολικής εφαρμογής της- μετείχαν: Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, από την COSMΟΤΕ οι κ. Γιώργος Ονόπας (διευθυντής Δικτύου Πρόσβασης Σταθερής και Κινητής), Αλέξανδρος Αλμπάνης (υπεύθυνος GISτεχνολογιών), Διαμαντής Κωτούλας (στέλεχος Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογιών του ΟΤΕ), Απ. Μπονώτης (διαμερισματάρχης Θεσσαλίας), Απ. Ρομοσιός (προϊστάμενος), από την ΠΑΛMΟΣ ΑΤΕ που θα κατασκευάσει έργο της ΔΕΥΑΤ) οι κ.κ. Βασιλική Βράκα (πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος) και Μιχάλης Ι. Τριανταφύλλου (αντιπρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος), η κ. Σωτηρία Μακροστεργίου από τη ΔΕΥΑΤ (τμήμα μελετών και ανάπτυξης), ο δ/νων σύμβουλος της e-trikala κ. Οδ. Ράπτης, καθώς και στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου.

ypaithros.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 15:54, 29/07/2019

ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL