Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης

Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης

Thermogas

Σε ποσοστό που αγγίζει περίπου το 95% έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση σε όλες τις περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την Διεύθυνση Ύδρευσης της Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Μικροπροβλήματα υπάρχουν σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω υψομετρικής θέσης ή ιδιαίτερης δικτύωσης να μην έχει φτάσει το νερό, αλλά και εκεί πρόκειται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Η Διεύθυνση Ύδρευσης ενημερώνει ότι αν κάποιος καταναλωτής έχει πρόβλημα υδροδότησης μπορεί να καλεί στο 11124, να δηλώνει το πρόβλημα προκειμένου να επιληφθεί συνεργείο.

Στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης το νερό είναι καλό πλέον, μετά το σοβαρό πρόβλημα που εμφανίστηκε προχθές στη διώρυγα προσαγωγής του Αλιάκμονα προς την ΕΕΝΘ.

Έως χθες το βράδυ, ομαλοποιήθηκε σταδιακά η υδροδότηση στη δυτική πλευρά της πόλης, μέχρι αργά αποκαθίστατο στο Πανόραμα. Το Πανόραμα λόγω θέσης αντιμετωπίζει μεμονωμένα προβλήματα υδροδότησης καθώς η στάθμες στις δεξαμενές είναι χαμηλές και παράλληλα παρατηρείται μεγάλη κατανάλωση. Ως ένα σημείο η κατανάλωση είναι δικαιολογημένη ωστόσο συνίσταται λελογισμένη χρήση του διαθέσιμου νερού προκειμένου να φτάσει σε όλες τις βρύσες

Εφόσον δεν ανεβαίνει η στάθμη σε κάποια δεξαμενή είναι φυσικό η περιοχή αυτή να αργήσει να πάρει το νερό που χρειάζεται επισημαίνεται από την διεύθυνση Ύδρευσης.

Σημειώνεται, ότι ερευνώνται τα αίτια της ρύπανσης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εταιρείας, από χθες "η ΕΥΑΘ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με κοινοποίηση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση" και διενεργούνται αυτοψίες από προσωπικό της εταιρείας κατά μήκος του Αλιάκμονα, συνοδεία του Τμήματος

Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, προκειμένου να εντοπιστεί η αιτία της ρύπανσης".

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 10:21, 02/08/2019
Bravo Awards 2019
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL