Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων της Λάρισας με 17,6 εκατ. ευρώ

Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων της Λάρισας με 17,6 εκατ. ευρώ

Civiltech

Άλλα εννέα δημόσια κτίρια της Λάρισας, στην πλειονότητά τους σχολικά κτίρια, εντάσσονται στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού.

Πρόκειται για το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας, το Γυμνάσιο Ελασσόνας, το Γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος Νίκαιας, το Λύκειο Γόννων και το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου. Μετά το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας, που καλύπτει τις ανάγκες όλης της Θεσσαλίας, στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσεται το Διοικητήριο της 1ης Στρατιάς, το Δημαρχείο Φαρσάλων, το ΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας και το διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ προηγήθηκαν οι εντάξεις και άλλων σχολικών μονάδων του νομού.

«Εκσυγχρονίζουμε τα δημόσια κτίρια, ώστε να συμβαδίζουν με την εποχή και τις ανάγκες προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή» σημειώνει στην «Ε» ο περιφερειάρχης Κων. Αγοραστός, τονίζοντας την ένταξη στο ΕΣΠΑ κτιρίων της Λάρισας με έργα συνολικού προϋπολογισμού 17,6 εκατ. ευρώ.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ

Αναλυτικότερα, μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα εξοικονόμηση ενέργειας δημοσίων κτιρίων έχουν ενταχθεί τα εξής έργα: Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας και Εφαρμογής Τεχνολογιών ΑΠΕ στο Δημοτικό Σχολείο Συκουρίου: (προϋπολογισμού) 432.500 ευρώ. Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του 5ου ΓΕΛ Λάρισας: 1.008.120 ευρώ. Ενεργειακή Αναβάθμιση του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας: 1.065.508,32 ευρώ. Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας: 684.357,46 ευρώ.

Ενεργειακή Αναβάθμιση του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας: 3.870.870,03 ευρώ. Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικού Συγκροτήματος Λυκείου - ΕΠΑΛ Αγιάς: 911.400 ευρώ. Ενίσχυση Ενεργειακής Απόδοσης 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου: 320.000 ευρώ.

Στη Β΄ φάση της ίδιας πρόσκλησης εντάχθηκαν τα εξής έργα: Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτιρίων στη Θεσσαλία (1η Στρατιά): 1.523.000 ευρώ.

Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του 5ου Γυμνασίου Λάρισας: 1.165.977,89 ευρώ. Ενεργειακή Αναβάθμιση Γυμνασίου Ελασσόνας: 973.117,48 ευρώ. Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας και Εφαρμογής Τεχνολογιών ΑΠΕ στο Γυμνάσιο Αγιάς: 636.000 ευρώ. Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στο Κτίριο Γυμνασίου Λυκείου και Γυμναστηρίου Νίκαιας: 875.122,41 ευρώ.

Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας και Εφαρμογής Τεχνολογιών ΑΠΕ στο Γυμνάσιο Λύκειο Γόννων: 426.000 ευρώ. Ενίσχυση Ενεργειακής Απόδοσης 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου: 705.000 ευρώ. Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημαρχείου Φαρσάλων: 567.300 ευρώ. Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίου ΤΕΕ στη Λάρισα: 2.480.000 ευρώ.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ

«Συγχρονίζουμε τις πόλεις με την εποχή μας και με στρατηγική και σχεδιασμό εκσυγχρονίζουμε δημόσια κτίρια, όπως, μεταξύ άλλων, σχολικά συγκροτήματα, νοσοκομεία, επιμελητήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή» σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Αγοραστός.

Για να υπογραμμίσει πως «το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης των δημόσιων κτιρίων βοηθά, ώστε να εξοικονομήσουμε σημαντικά ποσά χρημάτων από τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμων, τα οποία μπορούμε να διαθέσουμε για τη βελτίωση των υποδομών και την προστασία του περιβάλλοντος σε όλη τη Θεσσαλία. Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης είναι αναγκαία αν θέλουμε να μιλάμε για τον εξορθολογισμό του Δημοσίου. Επίσης, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων μας θα βελτιώσει τη λειτουργία τους, αλλά και την απόδοση των εργαζομένων» καταλήγει ο κ. Αγοραστός.

eleftheria.gr

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 16:16, 08/08/2019
Sto Therm

Rizakos
Calda Energy - Aermec
Knauf
NanoDomi
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL