Άλματα στην αγορά φωτοβολτακών της Πορτογαλίας

Άλματα στην αγορά φωτοβολτακών της Πορτογαλίας

Ιδιαίτερη ενισχυμένη εμφανίζεται η θέση της Πορτογαλίας στο θέμα των δημοπρασιών ηλιακής ενέργειας, σύμφωνα με τη GlobalData. Όπως αναμεταδίδει το pv-europe, η πρώτη δημοπρασία ηλιακής ενέργειας (PV) στην Πορτογαλία, που αφορά σε δημοπράτηση ισχύος 1,4 γιγαβάτ, έχει αποφέρει προσφορές για 10 γιγαβάτ, ενώ 64 εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη έργων ηλιακής ενέργειας στην χώρα της Ιβηρικής.

Η εντυπωσιακή ανταπόκριση από διεθνείς και εγχώριους κατασκευαστές, επέτρεψε στην Πορτογαλία να ενισχύσει τη θέση της ως αναδυόμενη αγορά φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στην Ευρώπη, αναφέρει η GlobalData, η κορυφαία εταιρεία δεδομένων και αναλύσεων.

Η Πορτογαλία φιλοδοξεί να μεταβεί σε οικονομία μηδενικού άνθρακα έως το 2050 και σκοπεύει να καλύψει το 80% της συνολικής ζήτησης ισχύος της, από την παραγωγή καθαρής ενέργειας έως το 2030. Προκειμένου να επιτύχει αυτούς τους στόχους, η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει ηλιακό δυναμικό ισχύος 1,6 γιγαβάτ, το 2021 και 8,1 -9,9 γιγαβάτ, έως το 2030.

Ο Ταρούν Μπουτανί, Διευθυντής Έργου στη GlobalData, λέει: «Η δημοπρασία στοχεύει να αναπτύξει αυτά τα μεγάλης κλίμακας ηλιακά έργα, στις νότιες περιοχές της Πορτογαλίας. Πρόκειται για στρατηγική κίνηση, καθώς το Νότιο Αλγκάρβε και οι περιοχές του βόρειου Αλεντέζο, θεωρούνται από εκείνες τις περιοχές με την υψηλότερη ηλιακή ακτινοβολία στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της GlobalData, η Πορτογαλία διαθέτει 1,22 γιγαβάτ ηλιακών φωτοβολταϊκών έργων, που βρίσκεται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης. Η εγκατεστημένη χωρητικότητα ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 1,74 γιγαβάτ έως το 2023, ενώ η προβλεπ[όμενη χωρητικότητα του συστήματος φωτοβολταϊκών στη χώρα, αναμένεται να ανέλθει σε μεταξύ, 3,8-4,3 γιγαβάτ, μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της δημοπράτησης αδειών.

energia.gr

Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου με την αξιοπιστία της ENERGY 4YOU

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 14:55, 11/08/2019

Τελευταία άρθρα B2Green

Δείτε περισσότερα...

Thermal Drones
NanoDomi
Kostal Solar
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL