Οι επιστήμονες εκπέμπουν ''sos'' για κλιματική αλλαγή και διατροφή

Οι επιστήμονες εκπέμπουν ''sos'' για κλιματική αλλαγή και διατροφή

Thermogas

Το φαγητό θα λιγοστέψει, οι τιμές της αγοράς τροφίμων θα αυξηθούν και τα σπαρτά θα χάσουν την θρεπτική τους αξία, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, σύμφωνα με έκθεση της Διακυβερνητικής Ομάδας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Η κλιματική κρίση θα αλλάξει επίσης τα είδη σπαρτών που θα μπορούν να καλλιεργούν οι αγρότες. Κάποια κλίματα θα γίνουν πολύ πιο ζεστά, ενώ άλλα πιο ψυχρά με αποτέλεσμα, οι αγρότες να μην μπορούν να καλλιεργήσουν αυτά που καλλιεργούσαν παλαιότερα.

Η Πάμελα ΜακΊλουι, μια εκ των συγγραφέων της μελέτης, τόνισε πως σκοπός της έρευνας είναι να γνωστοποιήσει τη ραγδαία αλλαγή στο κλίμα που θα αλλάξει όχι μόνο την ποσότητα εκπομπών διοξειδίου αλλά και την ποιότητα της τροφής.

Η Σύνθια Ροζεντσβάιγκ, επίσης συγγραφέας της συγκεκριμένης μελέτης, δήλωσε πως το αντικείμενο της έρευνας αποσκοπεί στην αποσαφήνιση του τι τρώμε και στην ποικιλία των ειδών καλλιέργειας που παρατηρούνται τα ίδια αποτελέσματα.

Με αφορμή το κύμα καύσωνα στην Ευρώπη που αυξάνεται ολοένα σε ένταση και διάρκεια, η έρευνα έδειξε πως το τροφικό σύστημα ήδη παρουσιάζει περιορισμούς. Ο υποσιτισμός είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των επιστημόνων που μελετούν την κλιματική αλλαγή.

Ο υποσιτισμός μειώνει και την ικανότητα του ατόμου να λειτουργήσει σωματικά και πνευματικά. Θέτει το άτομο σε κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις και μέχρι και θάνατο, σύμφωνα με μελέτες.

Οι χώρες με υψηλά εισοδήματα έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν μια τέτοιας αλλαγής σε αντίθεση με χώρες με χαμηλά εισοδήματα που θα γίνουν ιδιαίτερα ευάλωτες.

Ο Λούις Ζίσκα, φυσιολόγος φυτών, επισημαίνει πως η έλλειψη φαγητού αυξάνει το άγχος και τον φόβο της επιβίωσης. Επίσης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εάν δεν προσαρμοστούμε στις αλλαγές που είναι αναγκαίες για το περιβάλλον.

«Η έρευνα και τα σχέδια προσαρμογής είναι απαραίτητα για την επιβίωσή μας», τόνισε ο Ζίσκα και προσέθεσε πως οι επιστήμονες πρέπει να συνεχίσουν να προωθούν εναλλακτικούς τρόπους προσαρμογής για να μειωθεί ο αρνητικός αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στη διατροφή μας.

skai.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 15:50, 13/08/2019

Bravo Awards 2019
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL