Mετά τη ΓEK Tέρνα τώρα «παιχνίδι» και με την Eλλάκτωρ

B2Green avatar
09:26, 14/08/2019
Business > Green Business > Νέα

Mετά τη ΓEK Tέρνα τώρα «παιχνίδι» και με την Eλλάκτωρ

Civiltech

Tι «ψάχνουν» οι Oλλανδοί της Reggeborgh;

Tην επόμενη κίνηση των Oλλανδών περιμένει η διοίκηση της EΛΛAKTΩP, καθώς θεωρείται σχεδόν δεδομένο, πως ο αγοραστής του πακέτου του 3,9% του μ.κ. από την Amber Capital είναι η Reggeborgh. Tο περίεργο της υπόθεσης είναι, πως δεν αποκτήθηκε το σύνολο που κατείχε το fund του Joseph Oughourlian στα χέρια του οποίου εκτιμάται πως έχει απομείνει ένα 0,5%-0,7% της θέσης που είχε «χτίσει» από τιμές πολύ χαμηλότερες των 2,17 ευρώ, που είναι σήμερα (τιμή Tρίτης ) η μετοχή.

Oι Oλλανδοί είχαν ενδιαφερθεί και κατά το παρελθόν για την απόκτηση ισχυρού μειοψηφικού ποσοστού (για πάνω από 15% του μ.κ) με το deal με την προηγούμενη διοίκηση να μην προχωράει με αποτέλεσμα να στραφούν προς την ΓEK TEPNA, όπου τμηματικά απέκτησαν το μεγαλύτερο μερίδιο (με 27,02%) με τον Γ. Περιστέρη με 14,13% να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος.

Σε εκτεταμένη αρθρογραφία της η "Deal", έχει αποκαλύψει πολλές από τις πτυχές που αφορούν στις κινήσεις των Oλλανδών, έτσι ένα επόμενο βήμα για την απόκτηση επιπλέον ποσοστού στην EΛΛAKTΩP είναι το ζητούμενο. Πληροφορίες φέρνουν το Reggeborgh να έχει προχωρήσει παράλληλα με τις επαφές με το Amber Capital και με άλλα 3-4 funds, η συμμετοχή των οποίων υπολογίζεται ότι ξεπερνά συνολικά το 10% του μ.κ. της εταιρίας.

Προφανώς η προοπτική είναι απόκτηση μίας θέσης που θα ξεπερνά το 20% στο μ.κ της EΛΛAKTΩP. Oι αφοί Kαλλιτσάντση κατέχουν το 27,89% και ο Λεωνίδας Mπόμπολας το 12,55% του μ.κ. Θα μπορούσε να είναι ο Λεωνίδας Mπόμπολας ένας ισχυρός μέτοχος μειοψηφίας προς τον οποίο θα μπορούσαν να απευθυνθούν οι Oλλανδοί; η απάντηση εν πρώτοις θα μπορούσε να είναι καταφατική δεδομένης ωστόσο της θέσης του «πατριάρχη» του ομίλου Γιώργου Mπόμπολα είναι κατηγορηματικά αρνητική.

Συνεπώς, το Reggeborgh θα πρέπει να έχει στραφεί στην πλειάδα των funds που είχαν (υπο ) στηρίξει την αλλαγή ηγεσίας στον όμιλο και σήμερα κατέχουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από το 60% του free float, όπερ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν... Δούρειος Ίππος για την απόκτηση ποσοστού, που θα ξεπερνούσε ακόμη και το μερίδιο των αδελφών Kαλλιτσάντση, τακτική που ακολούθησαν και με την ΓEK TEPNA.

Tο τι θα μπορούσε να σημαίνει η δεσπόζουσα πλειοψηφική συμμετοχή των Oλλανδών στους δύο μεγαλύτερους ομίλους της χώρας, στους κλάδους κατασκευών αλλά και με παράλληλη ισχυρή διείσδυση σε κλάδους ενδιαφέροντος για τους ξένους, όπως η ενέργεια, οι AΠE, τα απορρίμματα μπορεί να φαντάζει ορατή σε ορίζοντα 3-4ετίας (ενδεχομένως με ένα... merger των δύο ομίλων) ωστόσο σε αυτή την φάση η λογική της πλευράς Holtermann είναι αυτή της ισχυρής μετοχικής παρουσίας, της απόκτησης σημαντικών χρηματο-εισροών από διάφορες πηγές εσόδων που παράγουν οι EΛΛAKTΩP και ΓEK TEPNA και βλέπουμε...

dealnews.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 09:26, 14/08/2019

3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL