Νέο ΚΑΣ με το βλέμμα στο Ελληνικό

Νέο ΚΑΣ με το βλέμμα στο Ελληνικό

Civiltech

Κάθε άλλο παρά άδειος αποδεικνύεται ο Αύγουστος από ειδήσεις, ακόμα και στις παραδοσιακά «νεκρές» ημέρες του. Μετά την ανακοίνωση για τον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο και την παράταση της θητείας της διευθύντριας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Λόλας Τότσιου, το ΥΠΠΟ δημοσιοποίησε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (13/8) και στη Διαύγεια (14/8) τη νέα σύνθεση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), τα οποία θα κληθούν να γνωμοδοτήσουν για την τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης που αφορά το Ελληνικό, πιθανώς την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνεδρίαση του ΚΑΣ, με τον νέο γενικό γραμματέα Πολιτισμού Γεώργιο Διδασκάλου, έχει «κλειδώσει» για την ερχόμενη Τετάρτη 21 Αυγούστου, ενώ θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του ΚΣΝΜ το οποίο έχει αρμοδιότητα για τέσσερα κτίρια στο μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού. Η συζήτηση και η γνωμοδότηση θα αφορούν τον προσδιορισμό των αποστάσεων (από τα μνημεία) για τις οποίες ο προτιμητέος επενδυτής δεν θα μπορεί να προχωρεί σε κατασκευαστικές εργασίες πριν λάβει την έγκριση του ΥΠΠΟ («Κ», 13/8/2019). Στόχος, τουλάχιστον για το υπουργείο Ανάπτυξης, είναι οι τρεις ΚΥΑ που αφορούν και το ΥΠΠΟ να εγκριθούν μέχρι τις 27 Αυγούστου.

Στα νέα μέλη του ΚΑΣ συμπεριλαμβάνονται οι προϊσταμένες των Εφορειών Αρχαιοτήτων Αχαΐας Αναστασία Κουμούση, Αιτωλοακαρνανίας Ολυμπία Βικάτου, Πέλλας Ελισάβετ Τσιγαρίδου, Αρτας Βαρβάβα Παπαδοπούλου και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας Ναταλία Πούλου, ενώ ως αναπληρωματική ορίστηκε η προϊσταμένη της ΕΦΑ Ευβοίας Αγγελική Σίμωσι, η οποία μέχρι το 2018 υπηρετούσε στην Εφορεία Εναλίων. Ορίστηκε ακόμη ως μέλος ο ακαδημαϊκός και ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Μιχάλης Τιβέριος και το όνομά του θύμισε σε αρκετούς το θέμα των αρχαιοτήτων του σταθμού «Βενιζέλου» στο μετρό Θεσσαλονίκης (είχε πάρει θέση υπέρ της απόσπασής τους), που ακόμα πυροδοτεί εντάσεις στην πόλη, αν και θεωρείται λήξαν με γνωμοδότηση του ΚΑΣ για τη διατήρηση του in situ. Αραγε ανοίγει ξανά το θέμα; Η κ. Μενδώνη πάντως μελετάει τον σχετικό φάκελο.

kathimerini.gr

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 15:53, 16/08/2019
Sto Therm

Rizakos
3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
Knauf
Calda Energy - Aermec
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL