Αμάρι: Βγήκε ανάδοχος και πάει Ελεγκτικό η νέα μονάδα απορριμμάτων

Αμάρι: Βγήκε ανάδοχος και πάει Ελεγκτικό η νέα μονάδα απορριμμάτων

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο θα στραφεί προσεχώς το ενδιαφέρον ως προς τις διαδικασίες δρομολόγησης της νέας ολοκληρωμένης μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο Αμάρι Ρεθύμνου, αφού ξεπεράστηκε εμπλοκή με την προσφυγή που είχε καταθέσει αλλά απέσυρε μόνη της λίγες μέρες μετά μια κοινοπραξία και αναδείχτηκε ήδη ο προσωρινός ανάδοχος του έργου.

Προσωρινός ανάδοχος που είναι η εταιρεία «Θαλής Περιβαλλοντικές Υπηρεσίες Α.Ε.».

Η εν λόγω εταιρεία μαζί με την εταιρεία "Ένωση Εταιρειών ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. – Λατομική ΑΤΕ" ήταν οι δύο υποψήφιοι ανάδοχοι που κονταροχτυπήθηκαν για το έργο, αφού οι άλλες δύο προσφορές που είχαν κατατεθεί αρχικά απορρίφθηκαν από την επιτροπή διαγωνισμού του έργου.

Όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Νέα Κρήτη», η μία από τις δύο εταιρείες που «κόπηκαν», συγκεκριμένα η κοινοπραξία "ΙΝΤΡΑΚΑΤ-WATT A.E.", κατέθεσε προσφυγή στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών μετά την απόρριψή της από τη συνέχεια του διαγωνισμού. Η κίνηση αυτή δημιούργησε αυτομάτως μια μίνι εμπλοκή στη δρομολόγηση του έργου. Ωστόσο, η εμπλοκή ξεπεράστηκε άμεσα, αφού η εν λόγω κοινοπραξία αποφάσισε τελικά να αποσύρει αυτοβούλως την προσφυγή που είχε καταθέσει στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών μετά το «κόψιμό» της από τη συνέχεια των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Πριν από μερικές ημέρες έγινε το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και αναδείχτηκε μετά τη σχετική αξιολόγηση ως προσωρινός ανάδοχος του μεγάλου περιβαλλοντικού έργου η εταιρεία «Θαλής Περιβαλλοντικές Υπηρεσίες Α.Ε.», η οποία προσέφερε έκπτωση 3,12% έναντι του έτερου υποψήφιου αναδόχου, που προσέφερε ποσοστό έκπτωσης 1,87%.

Πλέον το ενδιαφέρον θα στραφεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο μέσα στο φθινόπωρο θα κληθεί να ανάψει το «πράσινο φως» για τη σύμβαση του έργου που θα έρθει να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στον νομό Ρεθύμνου.

Το έργο «Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Αμαρίου» έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί στη θέση «Κουλέ Μασχάλια», εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρίου. Το έργο χωροθετείται στον χώρο που είναι εγκαταστημένος ο υφιστάμενος ΧΥΤΑ Αμαρίου, ο οποίος αναβαθμίστηκε τον Ιούλιο του 2018 με τα έργα επέκτασης του ενεργού κυττάρου με 1,6 εκατ. ευρώ, και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο περιλαμβάνει Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων, είναι συνολικής δυναμικότητας 35.600 τόνων Αστικών Σύμμικτων Αποβλήτων (ΑΣΑ) ανά έτος, ενώ περιλαμβάνει επίσης όλες τις αναγκαίες υποδομές και την προμήθεια κινητού εξοπλισμού.

rethemnosnews.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 10:31, 22/08/2019

Energy In Buildings 2019 - Ashrae Hellenic Chapter
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL