Συνάντηση της ΠΟΣΠΗΕΦ με τον Υφυπουργό Ενέργειας κ. Γεράσιμο Θωμά

Συνάντηση της ΠΟΣΠΗΕΦ με τον Υφυπουργό Ενέργειας κ. Γεράσιμο Θωμά

Συνάντηση Πραγματοποιήθηκε χθες21/8/2019 στην Αθήνα μεταξύ του Υφυπουργού Ενέργειας κ. Γεράσιμου θωμά και της Διοίκησης της ΠΟΣΠΗΕΦ. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Παναγής, ο Αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Μπογδανης , ο Οργανωτικός Γραμματέας κ. Αρης Νίκας , ο Οικονομικός Επόπτης κ. Αντώνης Σιαμπανόπουλος και το μέλος του ΔΣ κ. Πέτρος Τσικούρας . Στη συνάντηση συμμετείχε και ο σύμβουλος του Υφυπουργού κ. Γιώργος Μάρκου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει:

"Η Συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα και πραγματοποιήθηκε σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Ο υφυπουργός είναι ένας τεχνοκράτης γνώστης του ενεργειακού γίγνεσθαι εντός και εκτός των συνόρων της χώρας μας .

Στο θέμα της μείωσης του ΕΤΜΕΑΡ έγινε μία εκτενής συζήτηση σχετικά με το υποτιθέμενο πλεόνασμα του ΕΛΑΠΕ . Του επισημάναμε ένα προς ένα τα προβλήματα των προβλέψεων του ειδικού λογαριασμού και τις σημαντικές επισφάλειες . Μας διαβεβαίωσε ότι το ταμειακό σκέλος είναι ανεξάρτητο και στοχεύουν στην βελτίωση των ταμειακών ροών. Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα έγινε λεπτομερείς συζήτηση στον κορμό της μεθοδολογίας που σκοπεύει να εφαρμόσει το υπουργείο για να το πετύχει.

Θέσαμε το θέμα του πλήθους των συσσωρευμένων αιτήσεων στον ΔΕΔΔΗΕ εξαιτίας του οποίου λιμνάζουν και καθυστερούν πάνω από 550 εκατομμύρια ευρώ στη Μακεδονία και τη Θράκη και σε άλλες Περιφέρειες του ΔΕΔΔΗΕ.

Τονίσαμε την ανάγκη ύπαρξης ερμηνευτικών εγκυκλίων σε μία σειρά ζητημάτων της αδειοδοτικής διαδικασίας των νέων φωτοβολταϊκών πάρκων, αφού η υπάρχουσα νομοθεσία ερμηνεύεται διαφορετικά από νομό σε νομό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις σε εκατοντάδες νέα έργα σε κάποιους νομούς ενώ σε άλλους να προχωρούν χωρίς πρόβλημα.

Συζητήσαμε τη έλλειψη διαφάνειας των παραδοχών κυρίως στο θέμα των προβλέψεων του Δελτίου του Ειδικού Λογαριασμού .

Τέλος επισημάναμε την αδικία του ΜΤΑΕ γνωστού ως τέλους Διακοψιμότητας που επιβαρύνει άδικα και υπέρμετρα τους φωτοβολταϊκούς παραγωγούς .

Με τη λήξη της συνάντησης συμφωνήσαμε να είμαστε σε διαρκή επικοινωνία ξεκινώντας με τα τρέχοντα και πιεστικά άμεσα ζητήματα, αφήνοντας για λίγο πιο πίσω τη συζήτηση για το μέλλον .

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κος Υφυπουργός κάποια στιγμή σε αυτήν τη χωρά θα πρέπει να σταματήσουμε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις και να είμαστε από πριν έτοιμοι για το επόμενο βήμα !

Το σύνολο των Παρατήρήσεων και προτάσεων μας συμπεριλαμβάνονταν στο 13 σελίδων υπόμνημα που υποβάλλαμε."

Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου με την αξιοπιστία της ENERGY 4YOU

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 12:50, 22/08/2019

Thermal Drones
NanoDomi
Kostal Solar
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL