Σε πολιορκία λόγω αιολικών το Δημαρχείο Καρδίτσας

Σε πολιορκία λόγω αιολικών το Δημαρχείο Καρδίτσας

Στην είσοδο του Δημαρχείου Καρδίτσας παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα πολλές δεκάδες πολίτες που εναντιώνονται στην δημιουργία αιολικών πάρκων στα Άγραφα.

Στόχος τους να μην επιτρέψουν να ληφθεί σχετική απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 12:30 το μεσημέρι αλλά αυτό δεν έχει γίνει προς το παρόν εφικτό, καθώς δεν υπάρχει απαρτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KarditdsaLive.Net εντός του κτιρίου βρίσκονται μόνο τέσσερις σύμβουλοι μέλη της επιτροπής, όλοι από την παράταξη της πλειοψηφίας και απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον ακόμη ενός προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν καταφέρει να εμποδίσουν την είσοδο στο κτίριο οπότε η κατάσταση είναι στάσιμη, χωρίς πάντως να έχει αποφασισθεί η αναβολή της συνεδρίασης.

Σημειώνουμε εδώ πως στη 1 το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει και το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, με την παρούσα σύνθεση, κάτι που φυσικά δεν έχει γίνει από τη στιγμή που δεν μπορούν να εισέλθουν εντός του Δημαρχείου τα μέλη του. Η τύχη και αυτής της συνεδρίασης είναι προς το παρόν άγνωστη.

Ένταση και μικροεπεισόδια

Εν τω μεταξύ ακριβώς στην είσοδο του κτιρίου και συγκεκριμένα στον προθάλαμο, βρίσκεται μικρή αστυνομική δύναμη η οποία προφανώς και έχει εντολή να μην επιτρέψει την είσοδο των διαμαρτυρομένων στο κτίριο.

Λίγο μετά τις 12 επιχειρήθηκε να εισέλθουν και υπήρξαν στιγμές έντασης στην προσπάθεια των μεν να μην το επιτρέψουν και τον δε να το επιτύχουν. Μάλιστα έγινε και χρήση καπνογόνου ή κρότου λάμψης, που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους παρευρισκόμενους, κάποιοι εκ των οποίων αντέδρασαν εκτοξεύοντας πέτρες και καφέδες κυρίως προς τα παράθυρα του κτιρίου.

Η κατάσταση πάντως εκτονώθηκε γρήγορα και αυτή τη στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν από το εσωτερικό και οι συγκεντρωμένοι δεν επιτρέπουν την είσοδο ευρισκόμενοι εκτός του κτιρίου.

Ανανέωση 14.30 Αναβλήθηκε τελικώς η Οικονομική Επιτροπή.

larissanet.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 16:11, 22/08/2019

12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL