Ενισχύει την πυροπροστασία στις φοιτητικές εστίες του το ΔΠΘ

Ενισχύει την πυροπροστασία στις φοιτητικές εστίες του το ΔΠΘ

Civiltech

Σχεδόν έτοιμες οι μελέτες για την βελτίωση των φοιτητικών εστιών στην Ξάνθη, θα ακολουθήσουν αυτές της Κομοτηνής - Αποφασισμένο να προχωρήσει τη συνεργασία με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τη βελτίωση των παροχών προς τους φοιτητές του είναι το ΔΠΘ

Έχουν ολοκληρωθεί, κατά σημαντικό βαθμό, οι μελέτες για την τεχνική υποστήριξη και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων των φοιτητικών εστιών της Ξάνθης, που ανέλαβε το χειμώνα να εκπονήσει το ΔΠΘ, σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Φώτη Μάρη.

Στον αρχικό προγραμματισμό έχουν ενταχθεί και μελέτες επιπλέον πυροπροστασίας, και όταν ολοκληρωθούν και αυτές το σύνολο θα αποσταλεί στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκουν οι εστίες, ώστε να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την ανακαίνισή τους, ενώ σειρά θα πάρουν και οι εστίες της Κομοτηνής, οι οποίες επίσης χρίζουν παρεμβάσεων.

Να θυμίσουμε πως το ΔΠΘ και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ είχαν υπογράψει τον Ιανουάριο μνημόνιο συνεργασίας για τη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των φοιτητικών εστιών σε Κομοτηνή και Ξάνθη, με το ΔΠΘ να εκπονεί τις μελέτες για την βελτίωση τις οποίες θα χρηματοδοτήσει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Επίσης το ΔΠΘ έχει αναλάβει την παρακολούθηση της εκτέλεσης των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης που αφορούν στην λειτουργία των δύο φοιτητικών εστιών και εστιατορίων των Πανεπιστημιουπόλεων Κομοτηνής και Κιμμερίων Ξάνθης.

Σχεδόν έτοιμος ο φάκελος για τις φοιτητικές εστίες της Ξάνθης
Όπως σημείωσε ο κ. Μάρης, ήδη έχουν ολοκληρωθεί για τις εστίες της Ξάνθης μια σειρά μελετών που έχουν να κάνουν με τα οικοδομικά και την ενεργειακή αναβάθμιση τους, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί και η μελέτη για τη βελτίωση του φοιτητικού εστιατορίου σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Θεώρησαν όμως και απαραίτητο, μετά την πυρκαγιά που έγινε στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, πως θα πρέπει να γίνουν και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της πυρασφάλειας, για αυτό και προχωρούν στην εκπόνηση μελέτης ακριβώς για την πυρασφάλεια των εστιών, η οποία θα συμπληρώσει τις υπόλοιπες και θα ενταχθεί στο συνολικό φάκελο που θα αποσταλεί στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ώστε να δημοπρατήσει και να υλοποιήσει το έργο.
Το 2020 οι μελέτες για τις φοιτητικές εστίες της Κομοτηνής
Το ίδιο ακριβώς θα γίνει, με ορίζοντα το 2020, για τις φοιτητικές εστίες της Κομοτηνής, ολοκληρώνοντας όλες τις απαραίτητες μελέτες, μαζί με την πυρασφάλεια, ώστε να προχωρήσουν στην ανακαίνιση και αυτών των εστιών.

Άλλωστε όπως ανέφερε, αυτά τα κτίρια είναι πλέον σχεδόν 40 ετών, οπότε παρουσιάζουν τις δικές τους δυσκολίες και έχουν αυξημένες ανάγκες, που πρέπει να προβλεφθούν στην όποια ανακαίνιση.

Θεωρεί πάντως πως η ολοκλήρωση των μελετών αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα για να γίνει η ανακαίνιση των εστιών, ώστε να καλύψουν και τις ανάγκες των φοιτητών.

paratiritis-news.gr

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 16:20, 22/08/2019
Sto Therm

Rizakos
3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
Knauf
Calda Energy - Aermec
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL