Συνάντηση του Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων του ΥΠΕΝ με τη διεθνή περιβαλλοντική ΜΚΟ Client Earth

Συνάντηση του Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων του ΥΠΕΝ με τη διεθνή περιβαλλοντική ΜΚΟ Client Earth

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης συναντήθηκε με την κ. Ελένη Διαμαντοπούλου, εκπρόσωπο της διεθνούς περιβαλλοντικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Client Earth, που απαρτίζεται από νομικούς συμβούλους ανά τον κόσμο και μάχεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από τη διενέργεια παρεμβάσεων για τη διαμόρφωση διεθνών νομοθετικών πρωτοβουλιών και εργαλείων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους στόχους που θέτει το διεθνές πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής και που ακολουθεί η χώρα μας σύμφωνα με τη Συμφωνία των Παρισίων. Επίσης συζητήθηκε η απολιγνιτοποίηση του ενεργειακού συστήματος της χώρας και η στροφή σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που αποτελούν βασικούς στόχους της επόμενης περιόδου, προκειμένου η Ελλάδα να συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις της, όπως αυτές ορίζονται από τα διεθνή σύμφωνα για την κλιματική αλλαγή.

Επιπλέον, συζητήθηκε το οξύτατο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που προκαλείται από τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό άνθρακα Maritza East στη Βουλγαρία, ο οποίος απέχει μόλις 55 χιλιόμετρα από τα βόρεια σύνορα της χώρας μας. Η λειτουργία του συγκεκριμένου ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού ξεφεύγει από τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές της ΕΕ, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα της Client Earth, και επιβαρύνει με ρύπους τη Βόρεια, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Όπως τονίστηκε από την εκπρόσωπο της Client Earth, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα παρέμβασης και σύστασης στη γειτονική Βουλγαρία, ώστε να συμμορφωθεί στις απαιτήσεις για την ορθή λειτουργία του λιγνιτικού σταθμού, ενώ ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε ότι το ΥΠΕΝ θα διερευνήσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης.

Τέλος, ο κ. Αραβώσης τόνισε ότι το ΥΠΕΝ έχει βασική προτεραιότητα την έναρξη κύκλου συναντήσεων με σημαντικές μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η Client Earth, προκειμένου να ανοίξει ένα δίαυλο ανταλλαγής απόψεων και γόνιμης συνεργασίας στα κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα που απασχολούν τη χώρα.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 17:27, 22/08/2019

12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL