Σ. Παραδιάς: «Φοιτητική στέγη τώρα και μέσω… Airbnb!!!»

Σ. Παραδιάς: «Φοιτητική στέγη τώρα και μέσω… Airbnb!!!»

Κάθε χρόνο, οι μέρες αυτές είναι γεμάτες γκρίνια για τη δυσκολία των νέων φοιτητών να στεγαστούν στις πόλεις όπου θα φοιτήσουν. Σπίτια όμως υπάρχουν για όλους, αρκεί να ξέρουμε πως θα τα βρούμε. Σε πολλές πόλεις της χώρας μας υπάρχουν χιλιάδες, μικρά επιπλωμένα διαμερίσματα, «κρεμασμένα» στις διεθνείς διαδικτυακές πλατφόρμες, αλλά όμως με πραγματική ζήτηση μόνον το καλοκαίρι και ίσως λίγο κατά τις εορτές. Έτσι κάθε φοιτητής που αναζητεί στέγη σε μια άλλη πόλη, μπορεί πολύ εύκολα να βρεί ποιοτικό αλλά και οικονομικό κατάλυμα με τον εξής απλό τρόπο:

Μπαίνοντας σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα της επιλογής του, αναζητεί και βρίσκει κατάλυμα στην τοποθεσία που τον ενδιαφέρει. Ανεξάρτητα από την τιμή την οποία ζητά ο ιδιοκτήτης, ο ενδιαφερόμενος του κάνει ηλεκτρονική προσφορά (request) για το διάστημα που ενδιαφέρεται και με την τιμή που του επιτρέπουν τα οικονομικά του ανά μήνα. Το αίτημα μπορεί να αφορά χρονικά τον πρώτο μήνα, ή το πρώτο τρίμηνο μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων, πράγμα που μπορεί να επαναληφθεί και στη συνέχεια για το τρίμηνο έως τις διακοπές του Πάσχα, και για το δίμηνο έως τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους.

Με δεδομένο ότι ο ιδιοκτήτης θα έχει ελεύθερη την κατοικία του κατά τις περιόδους υψηλής ζήτησης (καλοκαίρι - εορτές), πολύ εύκολα θα δεχθεί μια λογική πρόταση, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα επωφελές για τον ενδιαφερόμενο μισθωτή, γιατί αφενός στο μηνιαίο ποσό που θα συμφωνηθεί, θα συμπεριλαμβάνεται όχι μόνον το μίσθωμα, αλλά και όλοι οι λογαριασμοί κοινοχρήστων, θέρμανσης-ψύξης, νερού και ρεύματος – δημοτικών τελών, wifi κ.λπ. και αφετέρου η κατοικία που θα του διατεθεί θα είναι ανακαινισμένη και εξοπλισμένη με πλήρη επίπλωση, ηλεκτρικές συσκευές, κλινοσκεπάσματα, κ.λπ.

Έτσι ο φοιτητής και η οικογένειά του απαλλάσσονται από την ταλαιπωρία και τα έξοδα να αγοράσουν και να μεταφέρουν στο διαμέρισμα δική τους επίπλωση και εξοπλισμό, και από την πληρωμή 3 - 4 ενοικίων λιγότερο το χρόνο που αλλιώς θα τα πλήρωναν χωρίς να το χρησιμοποιούν, και αν δεν είναι ευχαριστημένοι θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναζητήσουν κάτι καλύτερο. Τέλος είναι ο καλύτερος τρόπος να μείνει κανείς σε ένα σύγχρονα επιπλωμένο διαμέρισμα σε άριστη κατάσταση. Δηλαδή ποιοτική, οικονομική και απροβλημάτιστη διαμονή, χωρίς χρονική δέσμευση.

Αντί λοιπόν να δαιμονοποιούμε τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ας επωφεληθούμε όλοι, ενοικιαστές και ιδιοκτήτες, από τις δυνατότητες που μας δίνει το πανίσχυρο πλαίσιο λειτουργίας τους...

Στράτος Ι. Παραδιάς, Δικηγόρος Α.Π., Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI)

taxheaven.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 19:05, 02/09/2019
Sto Therm

Τελευταία άρθρα B2Green

Δείτε περισσότερα...

ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL