Χατζηδάκης: Στο 61% η διείσδυση φυσικού αερίου στις περιοχές ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Χατζηδάκης: Στο 61% η διείσδυση φυσικού αερίου στις περιοχές ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Τη σημασία εταιρειών όπως η ΕΔΑ ΘΕΣΣ υπογραμμίζει, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η διαφορά φάσης που υπάρχει στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ως προς την κατανάλωση φυσικού αερίου, η οποία αναμένεται να κινηθεί ανοδικά.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εγκαινιάζοντας το περίπτερο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην 84η ΔΕΘ, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως «παρότι βεβαίως η κατεύθυνση της χώρας και της κυβέρνησης είναι βασικά το πέρασμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ίδια στιγμή δεν ξεχνάμε ότι στο φυσικό αέριο έχουμε μια διαφορά φάσεως σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όλες οι μελέτες δείχνουν ότι, ενώ στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουμε μια σταθεροποίηση, σε σχέση με την κατανάλωση φυσικού αερίου, στην Ελλάδα θα πάμε ανοδικά. Άρα αυτό έρχεται να υπογραμμίσει τη σημασία εταιρειών όπως η ΕΔΑ Θεσσαλονίκης».

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου κι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας- αρμόδιος για θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων, Γεράσιμος Θωμάς.

Το 61% του πληθυσμού αγγίζει η διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές αδείας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Λεωνίδας Μπακούρας. Ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι «έχουμε την άδειά μας, μέχρι το 2043, αποκλειστικότητας στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας και μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού χθες, για τις φοροελαφρύνσεις πάνω στα μερίσματα και στα κέρδη, θα παρουσιάσουμε τον επόμενο Οκτώβριο, Νοέμβριο ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων για την επόμενη πενταετία που θα καλύψει όλες τις περιοχές».

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Βενέτης Μπούρας, υπογράμμισε ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ αποτελεί μια εταιρεία «πρότυπο» και τόνισε ότι την τελευταία τριετία υπάρχει επέκταση του δικτύου εκτός των αστικών κέντρων και έχει καλυφθεί όλη η Θεσσαλία και ο νομός Θεσσαλονίκης. Στόχος, όπως είπε, είναι η εξυπηρέτηση των καταναλωτών και η συνέπεια απέναντι τους.

Θέλω προσφορά για θέρμανση!

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 10:10, 09/09/2019

Ariston
Calda Energy - Aermec
NanoDomi
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL