Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ΗΑΕΕ ο Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος • Αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου στη ΔΕΠΑ

Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ΗΑΕΕ ο Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος • Αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου στη ΔΕΠΑ

Thermogas

Παραιτείται από την θέση του προέδρου της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) ο Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου στη ΔΕΠΑ. Σε ένα μήνυμα το οποίο έχει τίτλο «Η διοίκηση της ΗΑΕΕ αλλάζει, όμως το όραμα παραμένει το ίδιο», ο Δρ. Ανδριοσόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα να σας απευθύνομαι για τελευταία φορά ως Πρόεδρος της ΗΑΕΕ, καθότι η θητεία μου έφτασε στο τέλος της λόγω της ανάληψης των καθηκόντων του Αντιπροέδρου της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ).

Πρωτίστως, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη μας, όλους εσάς, για την αμέριστη υποστήριξή σας αυτά τα πέντε χρόνια λειτουργίας της ΗΑΕΕ. Η συμβολή σας, βοήθησε τα μέγιστα στο να εξελιχθεί η ΗΑΕΕ σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό φορέα στον τομέα της ενέργειας στη χώρα μας.

Με μεγάλη συγκίνηση, θα ήθελα να σημειώσω, ότι από το 2015 που ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι μέχρι και σήμερα, πετύχαμε πολλά. Το κυριότερο, ωστόσο, είναι ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν οργανισμό - σημείο αναφοράς για την ενέργεια, το περιβάλλον και την οικονομία. Αποστολή μας ήταν και παραμένει να φέρνουμε κοντά τους θεσμικούς φορείς, τις ρυθμιστικές Αρχές και τους διαμορφωτές πολιτικής με τη βιομηχανία, την αγορά και τους κοινωνικούς φορείς, με μοναδικό στόχο την προαγωγή του διαλόγου, την παραγωγή και διάχυση της γνώσης αλλά και τη διευκόλυνση της επικοινωνίας και συνεργασίας για την επίλυση των κρίσιμων ενεργειακών ζητημάτων.

Η επιτυχημένη πορεία της ΗΑΕΕ, μέσα σε αυτή την πρώτη πενταετία, μας γεμίζει αισιοδοξία και αποτελεί τον οδικό χάρτη για τη μελλοντική της εξέλιξη. Νιώθω υπερήφανος, γιατί όλα αυτά τα χρόνια δουλέψαμε σκληρά και συστηματικά και παραδίδουμε στην επόμενη διοίκηση ένα ζωντανό και δραστήριο οργανισμό, με ισχυρή βάση μελών, ο οποίος τυγχάνει σεβασμού και αναγνώρισης που δεν περιορίζεται στα ελληνικά σύνορα. Σήμερα, χάρη στην πιστή υλοποίηση του οράματος των ιδρυτών της, η ΗΑΕΕ διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων που στόχο έχουν να προσδίδουν προστιθέμενη αξία τόσο στα μέλη της, όσο και στους στρατηγικούς της συνεργάτες, καθώς και σε όλους όσους απασχολούνται στον τομέα της ενέργειας.

Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ημερίδες και συνέδρια, των οποίων η επιτυχία επέτρεψε την εξέλιξή τους σε θεσμούς, όπως το ΗΑΕΕ Annual Symposium, το Ecomobility Conference το οποίο από το 2020 διευρύνεται και εξελίσσεται σε μια πολύ σημαντική ετήσια διοργάνωση για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, καθώς και το Southeast Europe Energy Forum, σε συνεργασία με το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Επιπλέον, η ΗΑΕΕ συμμετείχε ως υποστηρικτής ή συνδιοργανωτής σε πλειάδα θετικών πρωτοβουλιών, μέσω της σύναψης στρατηγικών συνεργασιών με εγχώριους και διεθνείς φορείς.

Ταυτόχρονα, ως ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης, παρουσιάσαμε σημαντικό ερευνητικό έργο, το οποίο προωθήσαμε στην αγορά και την κοινωνία με τη μορφή περιοδικών και ειδικών εκδόσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η «Ενεργειακή Βίβλος» (η ετήσια έκδοση του Greek Energy Market Report), καθώς και πολλά Policy Briefs και Policy Papers, τα οποία προωθήθηκαν στη βιομηχανία και τους διαμορφωτές ενεργειακής πολιτικής.

Τέλος, φροντίσαμε να μοιραστούμε τη γνώση που παράγουμε με σκοπό την ενημέρωση και την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού στη βιομηχανίας ενέργειας και των θεσμικών παικτών, μέσω της διοργάνωσης ειδικών σεμιναρίων εκπαίδευσης στελεχών (HAEE Seminars) και με τη διεξαγωγή πολλών ενημερωτικών ημερίδων και workshops σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς και ακαδημαϊκά ιδρύματα όπως το World Energy Council - Global Gas Center, το ΕSCP Europe, το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Πειραιά κ.ά.

Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Οι προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας είναι πολλές και πολυδιάστατες και η χώρα μας μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Την ίδια στιγμή, το κλίμα αλλάζει. Πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά η χώρα επιστρέφει σε μια κανονικότητα, γεγονός που θα διευκολύνει τις επενδύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, η ενέργεια και το περιβάλλον θα είναι τα επόμενα χρόνια ολοένα και περισσότερο στο επίκεντρο της προσοχής.

Είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι η ΗΑΕΕ, με τη νέα διοίκηση -η διαδικασία εκλογής της οποίας έχει ήδη δρομολογηθεί καθώς ούτως ή άλλως η παρούσα θητεία πλησιάζει στο τέλος της- θα συνεχίσει να δίνει δυναμικό παρόν στις εξελίξεις του τομέα με τις υφιστάμενες αλλά και με νέες, υψηλού επιπέδου ενέργειες.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της ΗΑΕΕ για την ιδιαίτερα αποτελεσματική συνεργασία και, φυσικά, όλους όσους μας υποστήριξαν έμπρακτα και βοήθησαν ώστε η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία να κατακτήσει τη θέση που έχει σήμερα.

Είναι δε αυτονόητο, ότι στο μέτρο των δυνατότητων μου, θα συνεχίσω να υποστηρίζω με θέρμη όλες τις παραγωγικές πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης ώστε η ΗΑΕΕ να συνεχίσει να υπηρετεί την παράδοση και το όραμα που δημιουργήσαμε με αγάπη και πολλή δουλειά».

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί οι σχετικές διαδικασίες για την εκλογή της νέας διοίκησης της ΗΑΕΕ.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 18:54, 10/09/2019
Bravo Awards 2019
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL