Στον Κηφισό... κατεβαίνει η Άκτωρ

B2Green avatar
10:10, 11/09/2019
Business > Green Business > Νέα

Στον Κηφισό... κατεβαίνει η Άκτωρ

Civiltech

Σε μία ακόμη συνεργασία με την αμερικανική επενδυτική εταιρεία ακινήτων Hines προχωράει η Άκτωρ. Η τεχνική εταιρεία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Capital.gr, ανέλαβε την κατασκευή του κτηρίου που θα αναπτυχθεί στο οικόπεδο της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, στην Λεωφόρο Κηφισού 60 και την οδό Ηρούς στην Αθήνα (Ακαδημία Πλάτωνος).

Μετά την πώληση, τέλη του 2018, προς περίπου 7 εκατ. ευρώ, του ακινήτου 24 στρεμμάτων από την Blackrock- σχεδίαζε σε αυτό την κατασκευή mall- στην Hines, τα σχέδια της τελευταίας περιλαμβάνουν την ανάπτυξη καταστήματος του γαλλικού ομίλου ιδιοκατασκευών Leroy Merlin.

Το έργο, το οποίο, κατά πληροφορίες, έχει προϋπολογισμό της τάξης των 15 εκατ. ευρώ, θα υλοποιήσει η Άκτωρ, που συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τη Hines. Η κατασκευαστική εγκαινίασε τη συνεργασία της με την Hines, το 2018, οπότε ανέλαβε την ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου Athens Ledra - νυν Grand Hyatt Athens.

Το κτήριο

Το υπουργείο Πολιτισμού, επί Μυρσίνης Ζορμπά, έχει εγκρίνει την μελέτη ανέγερσης του καταστήματος δύο ορόφων, που θα διαθέτει ανοιχτό χώρο στάθμευσης στο τελευταίο επίπεδο. Η μελέτη είχε υποβληθεί προς έγκριση από την εταιρεία Hirg, που συνδέεται με τη Hines, με την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να θέτει όρους κατά την ανάπτυξη του ακινήτου. Όπως, για παράδειγμα, ο "επιμερισμός των μεγάλων λευκών επιφανειών των όψεων προκειμένου το κτήριο να συνδιαλέγεται αρμονικά με το χαρακτηρισμένο μνημείο των κλωστηρίων "Λαναρά".

Το κτήριο θα έχει ανώτατο ύψος 16,24 μέτρων, με την έναρξη υλοποίησης των κατασκευαστικών εργασιών- ύστερα από την εξασφάλιση έγκρισης δόμησης- να τοποθετείται για τα τέλη της χρονιάς-αρχές του 2020.

Νέα επένδυση στο κέντρο

Το κατάστημα του Κηφισού στην Ακαδημία Πλάτωνος θα αποτελεί την επόμενη μεγάλη επένδυση της Leroy Merlin στην Αθήνα, έχοντας τον Απρίλιο του 2018 εγκαινιάσει, για πρώτη φορά, την παρουσία της στο κέντρο, στην Λεωφόρο Βασ. Σοφίας 112. Εκεί, η εταιρεία προχώρησε στην μακροχρόνια μίσθωση του κτηρίου, εμβαδού 35.000 τ.μ., από την Δάκων, με την ανακατασκευή του να αποτελεί επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο κατάστημα, ως το πρώτο "home improvement" κατάστημα που λειτούργησε στον αστικό ιστό της Αθήνας, είναι στα πρότυπα του καταστήματος που διαθέτει ο Γαλλικός όμιλος στο κέντρο του Παρισιού. Στηρίζεται δηλαδή στην ίδια φιλοσοφία που οδήγησε τους Γάλλους να δημιουργήσουν κατάστημα στο κέντρο του Παρισιού στην συνοικία Beaubourg, δίπλα στο Κέντρο Ζωρζ Πομπιντού.

Μένει να φανεί ποιο θα είναι το "concept" του νέου καταστήματος της Leroy Merlin στον Κηφισό, το οποίο θα γειτνιάζει με τις Λεωφόρους Κηφισού και Λένορμαν, με τους κοντινότερους σταθμούς του μετρό σε αυτό να είναι ο Ελαιώνας και τα Σεπόλια.

Του Δημήτρη Δελεβέγκου
dimitris.delevegos@capital.gr

capital.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 10:10, 11/09/2019

Τελευταία άρθρα κατηγορίας

3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL