Ανεβάζει τον πήχη η Eldorado Gold

B2Green avatar
19:36, 11/09/2019
Business > Green Business > Νέα

Ανεβάζει τον πήχη η Eldorado Gold

Civiltech

Σε επανεκτίμηση προς τα πάνω των επιδόσεών της στην Ελλάδα προχώρησε, μεταξύ άλλων, η Eldorado Gold. Όπως τόνισε η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της, ο στόχος της παραγωγής για το μέχρι τώρα αξιοποιήσιμο κοίτασμα της Ολυμπιάδας αυξάνεται από τους 1.200 τόνους μεταλλεύματος (συμπύκνωμα χρυσού, μολύβδου, ψευδαργύρου) στους 1.900 τόνους.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η κινητικότητα της εταιρείας προς την επανέναρξη των εργασιών στο εργοτάξιο των Σκουριών, που είχε «παγώσει» από το 2017. Ήδη, μετά την απόκτηση των αδειών που εκκρεμούσαν, η Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική της καναδικής πολυεθνικής, προχωρά στην ανάθεση σε εργολάβο, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα δόμησης του εργοστασίου.

Η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει σε επένδυση που σχετίζεται με τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις και την υλοποίηση υποστηρικτικών κατασκευών για την επανεκκίνηση του project των Σκουριών. Όπως τονίζεται, η επανεκκίνηση του έργου στις Σκουριές είναι αλληλένδετο με την εξασφάλιση της άδειας δόμησης του κτηρίου του εργοστασίου εμπλουτισμού.

Η επένδυση στη Θράκη
Επίσης προχωρούν οι συζητήσεις και για την επένδυση της καναδικής εταιρείας στη Θράκη και συγκεκριμένα στο Πέραμα Έβρου.

Όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην 84η ΔΕΘ, η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με την Eldorado Gold για την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε να πραγματοποιηθεί και νέα επένδυση στη Θράκη.

Να σημειωθεί πως η εταιρεία έχει καταθέσει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο στο Πέραμα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά η έγκρισή της εκκρεμεί.

Οι εκτιμήσεις
Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, το κοίτασμα του Περάματος μπορεί να δώσει ως τελικά προϊόντα 560.000 ουγκιές χρυσού, 257.000 ουγκιές αργύρου και 3.250 τόνους χαλκού. Προβλέπεται ότι η συνολική επένδυση από την ανάπτυξη του έργου θα ανέρχονταν σε 660 εκατ. ευρώ.

Εκτός από το Πέραμα, η Eldorado Gold έχει μεταλλευτικά δικαιώματα και στις Σάππες, τα κοιτάσματα της οποίας έχουν αποθέματα της τάξης των 474.000 ουγκιών χρυσού, 250.000 ουγκιών αργύρου και 3.000 τόνων χαλκού.

Της Λ. Καλαμαρά

naftemporiki.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 19:36, 11/09/2019
3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
The Solar Future Greece 2019
Bravo Awards 2019
INVENT ICT
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL