Η Ηλεκτροκίνηση στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 84ης ΔΕΘ

Η Ηλεκτροκίνηση στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 84ης ΔΕΘ

Κατά την τέλεση του Συνεδρίου με τίτλο "Southeast Europe Energy Forum 2019" που διενεργήθηκε στο ξενοδοχείο ΜΕΤ, πριν από τα εγκαίνια της Έκθεσης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης με ρεαλιστικό σχέδιο τονίζοντας την αρρυθμία που προϋπήρχε στο θέμα αυτό όταν διαφορετικά Υπουργεία εξήγγειλαν διαφορετικά σχέδια δράσης για τον ίδιο σκοπό.

Στη συνέχεια, κατά την ομιλία του της τελετής των εγκαινίων, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόθεση δημιουργίας υποδομών υποστήριξης της ηλεκτροκίνησης στον τομέα των δικτύων ταχείας φόρτισης.

Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει πρόοδος προς τη σωστή κατεύθυνση όπως αυτή περιγράφεται στην εκπεφρασμένη άποψη του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. με την προηγούμενη ανάρτησή του με τίτλο «Η Ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων στη χώρα μας»

Με την ευκαιρία της 84ης ΔΕΘ οργανώθηκε και συνάντηση των εκπροσώπων των ομόλογων του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. φορέων από τη Βουλγαρία (BAEPS), τη Ρουμανία (AVER), τη Σερβία (NEVA) και τη Βόρειο Μακεδονία (Electromobilnost), κατά την οποία αναλύθηκαν τα μέχρι τώρα βήματα προόδου κάθε χώρας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης των αυτοκινήτων και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Η Ελλάδα όπως αποδεικνύεται είναι σημαντικά καθυστερημένη με μόνη χώρα επί της οποίας υπερτερεί να είναι η Βόρειος Μακεδονία.

Η διοργάνωση αυτής της συνάντησης αποτέλεσε το δεύτερο βήμα δραστηριότητας των φορέων προώθησης της ηλεκτροκίνησης των ως άνω χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που υπέγραψαν τον Μάρτιο του 2019 πρωτόκολλο συνεργασίας στη Σόφια.

Ήδη συμφωνήθηκε να υποβληθεί από το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. και την BAEPS της Βουλγαρίας πρόταση στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG Ελλάδας – Βουλγαρίας για την ανάληψη μεθοδευμένων ενεργειών εκατέρωθεν των συνόρων των δύο χωρών προκειμένου να καλλιεργηθεί στις τοπικές κοινωνίες το επιχειρηματικό ενδιαφέρον γύρω από τις εφαρμογές της ηλεκτροκίνησης και των δικτύων υποστήριξής της.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 17:09, 12/09/2019
Εκλογές ΤΕΕ 2019
ΤΜΕΔΕ
ΤΕΕ

14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL