Πιθανή η νέα αναβολή έναρξης του β’ κύκλου του «Εξοικονομώ II»

Πιθανή η νέα αναβολή έναρξης του β’ κύκλου του «Εξοικονομώ II»

Civiltech

Με 3 μόλις μέρες να απομένουν για την έναρξη του β’ κύκλου του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον II, πληθαίνουν οι φήμες που κυκλοφορούν από τα τέλη του Αυγούστου, για τη νέα αναβολή στην ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων.

Οι κύριες ενδείξεις που έδειχναν «αναβολή» ήταν η ερώτηση κυβερνητικού βουλευτή (την οποία ανέδειξε το B2Green), με την οποία ζητούσε λύσεις από τον Υπουργό ΥΠΕΝ σε προβλήματα που είχε το πρόγραμμα κατά τον α’ κύκλο, καθώς και η αναμονή επίσημης ανακοίνωσης για τις όποιες μικροαλλαγές έγιναν από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα βάσει προηγούμενου δελτίου τύπου του ΥΠΕΝ, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Οι 5.850 συμμετέχοντες στην έρευνα του B2Green για το πρόγραμμα (τα αποτελέσματα της οποίας κοινοποιήθηκαν στις αρμόδιες αρχές) και η σχεδόν ομόφωνη απαίτηση των συμμετεχόντων για αλλαγές ενόψει της έναρξης του β’ κύκλου αποτέλεσαν την κορυφή του παγόβουνου για την ανάγκη νέας αναβολής στην ημερομηνία έναρξης, η οποία σήμερα φαίνεται πιο πιθανή από ποτέ. Επιπλέον, έχει ανακύψει πρόβλημα με το Ε9 πολλών ιδιοκτητών καθώς η αντίστοιχη εφαρμογή είναι κλειστή αυτό το χρονικό διάστημα λόγω ΕΝΦΙΑ. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες απαιτούνται διορθώσεις, ενδέχεται να παρουσιαστεί πρόβλημα στις αιτήσεις του εξοικονομώ, αναλόγως του έτους χρήσης-δήλωσης Ε9 από το οποίο συλλέγει τα αντίστοιχα στοιχεία το πληροφοριακό του εξοικονομώ

Αυτή τη στιγμή, οι πληροφορίες μας -τις οποίες μεταφέρουμε με επιφύλαξη- λένε πως το πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος εξακολουθεί να δείχνει ανέτοιμο για να δεχθεί τον μεγάλο όγκο αιτήσεων που αναμένεται να δεχθεί τη Δευτέρα 16/09 και πως είναι πλέον πιθανό να ανακοινωθεί νέα παράταση λίγων εβδομάδων. Το B2Green συνεχίζει να παρακολουθεί το θέμα, περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις τις οποίες και θα σας μεταφέρει άμεσα.

B2Green
By B2Green.gr 09:29, 13/09/2019
Sto Therm
Rizakos
Calda Energy - Aermec
Knauf
NanoDomi
ΔΕΠΑ
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL