Η ΕΔΕΥ στο 4ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο στο Ηράκλειο της Κρήτης

Η ΕΔΕΥ στο 4ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο στο Ηράκλειο της Κρήτης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο στο Ηράκλειο της Κρήτης την 6η Σεπτεμβρίου και στα Χανιά την 7η Σεπτεμβρίου, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάρκος Λουκογιαννάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕΥ μίλησε για την Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων δίνοντας έμφαση στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις έρευνες δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης σημειώνοντας ότι η ΕΔΕΥ εφαρμόζει τα πιο αυστηρά πρότυπα που προβλέπονται πανευρωπαϊκά σε θέματα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η κ. Κατερίνα Κωστάκη, μέλος της ομάδας Υπεράκτιας Ασφάλειας της ΕΔΕΥ, εστίασε στη σημασία των διαδικασιών για την αποτελεσματική εποπτεία της ασφάλειας των υπεράκτιων εργασιών έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, βάσει διαχείρισης κινδύνου και λαμβάνοντας υπόψιν τη συμμόρφωση των διαχειριστών των εγκαταστάσεων με τις εκθέσεις ασφαλείας μέσω συχνών επιθεωρήσεων. Η κ. Κωστάκη στη συνέχεια μίλησε για το Εθνικό Σχέδιο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε υπεράκτιες εγκαταστάσεις υδρογονανθράκων, το οποίο καταρτίζεται από την ΕΔΕΥ σε συνεργασία με άλλους συναρμόδιους φορείς. Βάσει του σχεδίου αυτού, και για κάθε μελλοντική περιοχή στην οποία θα υπάρξει υπεράκτια δραστηριότητα υδρογονανθράκων, θα καταρτιστεί το αντίστοιχο τοπικό σχέδιο, το οποίο εκτός από αναλυτική περιγραφή των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα περιλαμβάνει πλήρη κατάλογο του διαθέσιμου εξοπλισμού, καθώς και των μέτρων που θα διασφαλίζουν ότι ο εξοπλισμός, το προσωπικό και οι διαδικασίες είναι επαρκή και άμεσα διαθέσιμα.

Παρούσα ήταν και η νομική σύμβουλος της ΕΔΕΥ, κ. Μαρία Ματζάκου, η οποία απάντησε σε ερωτήσεις αναφορικά με το νομοθετικό πλαίσιο της ασφάλειας των υπεράκτιων εργασιών υδρογονανθράκων.

insider.gr

Θέλω νπροσφορά για θέρμανση με φυσικό αέριο!

B2Green
By B2Green.gr 15:28, 17/09/2019
Εκλογές ΤΕΕ 2019
ΤΜΕΔΕ
ΤΕΕ

14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
Climatherm Energy 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL