Διεθνές συνέδριο μελετητικών γραφείων στην Αθήνα

B2Green avatar
08:22, 18/09/2019
Business > Μηχανικοί > Νέα

Διεθνές συνέδριο μελετητικών γραφείων στην Αθήνα

Civiltech

Οι νέες απαιτήσεις της αγοράς και το τοπίο που διαμορφώνεται για τις μελετητικές και συμβουλευτικές εταιρείες είναι το θέμα του φετινού διεθνούς συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών - Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ) στην Αθήνα. Το θέμα θα αναπτύξουν Ελληνες και διεθνείς ομιλητές, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μελετητικών-Συμβουλευτικών Ενώσεων.

«Ο μελετητικός - συμβουλευτικός κλάδος έχει και οφείλει να έχει καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας, ως ο πρώτος πυλώνας του συστήματος υλοποίησης τεχνικών και αναπτυξιακών έργων, αλλά και προγραμμάτων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα», λέει ο πρόεδρος του ΣΕΓΜ, Κώστας Καλέργης. «Με δεδομένη την πολυετή ύφεση του κλάδου, τον περιορισμό των δημοσίων επενδύσεων και τον χαμηλό ρυθμό προσέλκυσης και υλοποίησης επενδύσεων, η εξεύρεση νέων διεξόδων και ευκαιριών, η προώθηση μέτρων και πολιτικών για την υγιή και εξωστρεφή ανάπτυξη και, τέλος, η προσαρμογή στις σύγχρονες –διεθνείς και εγχώριες– απαιτήσεις είναι κρίσιμα θέματα τόσο για τον μελετητικό κλάδο όσο και για την πολιτεία. Ο μελετητικός κλάδος μπορεί να συμβάλει στην εξωστρέφεια της χώρας, ως προπομπός διείσδυσης ελληνικών εταιρειών σε αναπτυσσόμενες αγοράς, κάτι που την περίοδο αυτή είναι και βασικό ζητούμενο».

Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου (ξενοδοχείο Χίλτον), θα προσεγγίσει θέματα όπως οι δυνατότητες της εθνικής οικονομίας για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και έργων υποδομής, τα νέα χρηματοδοτικά μοντέλα και τα νέα πεδία δραστηριοτήτων: για παράδειγμα η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή (θέμα ιδιαίτερα ανερχόμενο σε ευρωπαϊκό επίπεδο), η συντήρηση των υποδομών, οι «έξυπνες πόλεις», οι αστικές αναπλάσεις, η πράσινη ενέργεια, η διαχείριση υδάτων, η 4η βιομηχανική επανάσταση και η νέα ψηφιακή εποχή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

kathimerini.gr

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 08:22, 18/09/2019

3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL