Συνάντηση ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων Κ. Αραβώση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας & την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων

Συνάντηση ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων Κ. Αραβώση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας & την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη με βασικό θέμα συζήτησης την προστασία του περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Μαγνησίας, μετά το φαινόμενο της δυσοσμίας που εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό στην πόλη του Βόλου και προβληματίζει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία.

Συμφωνήθηκε η Περιφέρεια να προχωρήσει με την συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, των πιστοποιημένων επιστημονικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας των πολιτών με κοινό στόχο την επίλυση του όποιου προβλήματος και την ταυτοποίηση του αιτίου που προκαλεί την οσμή. Επιβαρυντικοί ρύποι δεν έχουν καταγραφεί σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Υπουργείο και η Περιφέρεια.
Το Υπουργείο μεριμνά για τον έλεγχο της αέριας ρύπανσης, της αδειοδότησης των εργοστασίων και της καύσιμης ύλης που αυτά χρησιμοποιούν.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι οι μετρήσεις που δημοσιοποιούνται χρησιμοποιώντας μη πιστοποιημένα όργανα μέτρησης δεν έχουν καμία αξιοπιστία.
Ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη, ότι το Υπουργείο, σύμφωνα και με τις εντολές του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, θα συνδράμει την Περιφέρεια Θεσσαλίας να χρησιμοποιήσει όλα τα σύγχρονα εργαλεία εντοπισμού της οσμής, ενώ παράλληλα θα ελέγξει την ατμοσφαιρική ρύπανση με τους σταθμούς μετρήσεων που διαθέτει στην περιοχή και θα στηρίξει κάθε περαιτέρω απαιτούμενη ενέργεια για την επιπλέον παρακολούθηση, καταγραφή και αποτελεσματική αντιμετώπιση της.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 15:12, 18/09/2019

Τελευταία άρθρα B2Green

Δείτε περισσότερα...

ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL