Main Menu

εξοικονόμηση - ενέργεια - ΑΠΕ - θέρμανση - δόμηση - περιβάλλον
ενημέρωση - business - τεχνολογία - οδηγός αγοράς


"Εξοικονομώ-Αυτονομώ για ένα Έξυπνο Σπίτι" • Ομάδα Ενημέρωσης

Αγωγή κατά του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για συκοφαντική δυσφήμηση από την «Oil One»

Αγωγή κατά του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για συκοφαντική δυσφήμηση από την «Oil One»

Civiltech

Αγωγή κατά του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκου για συκοφαντική δυσφήμηση κατέθεσε η εταιρεία «Oil One», διεκδικώντας το υπέρογκο ποσό των 500.000 ευρώ και την προσωποκράτησή του για έναν χρόνο.

Η αγωγή αποτελείται από 30 σελίδες και κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Πειραιά. Θυμίζουμε ότι ο Χρ. Βρεττάκος μαζί με τον τέως αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη αλλά και τον δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη έχουν εδώ και χρόνια ξεκινήσει έναν αγώνα προκειμένου να απομακρυνθούν από τις περιοχές τους η «Oil One», το τσιμεντάδικο της Lafarge και οι δεξαμενές πετρελαίου των ΕΛΠΕ.

Το 2018 η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας υπέγραψε σύμβαση με τον «Δημόκριτο» για διερεύνηση της προέλευσης των έντονων οσμών από τις οποίες πλήττεται η περιοχή. Τα αποτελέσματα αναμένονται.

Προσπάθεια εκφοβισμού

«Σιγά μην κλάψουμε, σιγά μη φοβηθούμε» ήταν η απάντηση του Χρήστου Βρεττάκου στην αγωγή της «Oil One», τονίζοντας ότι οι αγώνες δεν εκβιάζονται, δεν φιμώνονται και δεν ποινικοποιούνται.

Ανέφερε ότι «η εταιρεία προσπαθεί με κάθε μέσο να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας για ένα καλύτερο μέλλον και να στείλει παντού το μήνυμα ότι τα συμφέροντα των επιχειρηματιών βρίσκονται πάνω από τις ζωές των ανθρώπων».

Υποστήριξε ακόμα ότι «η κίνηση της εταιρείας δεν στρέφεται απλά στο πρόσωπο ενός δημάρχου, έχει έναν ευρύτερο στόχο: να απειλήσει ανοιχτά όσους και όσες συνεχίζουν και τολμούν να μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας και να παλεύουν κατά της καταστροφής της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και του τόπου τους.

»Τα μεγάλα συμφέροντα επιχειρούν να εκφοβίσουν τον κάθε έναν και την κάθε μία από εμάς που κινητοποιούμαστε υπέρ των δικαιωμάτων μας και των ελευθεριών μας. Δεν τους κάναμε εξαρχής τη χάρη να σιωπήσουμε και να υποταχθούμε, δεν θα τους την κάνουμε και τώρα. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός, δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου».

Στο πλευρό του Χρήστου Βρεττάκου τάχθηκε ο τέως αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, δηλώνοντας ότι ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δεν είναι μόνος του.

Χαρακτήρισε «εκδικητική» την ενέργεια της «Oil One», η οποία δεν έχει αποδέκτη μόνο τον Χρήστο Βρεττάκο αλλά το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών που διεκδικούν το αυτονόητο, προκειμένου να προστατέψουν την υγεία και τη ζωή τους από τους κινδύνους της ρύπανσης.

Ο Γ. Γαβρίλης υπενθύμισε ότι η περιοχή του παράκτιου μετώπου από το Κερατσίνι μέχρι το Πέραμα έχει ιστορικά συγκεντρώσει τις πιο βαριές οχλούσες δραστηριότητες που συμπυκνώνουν την περιβαλλοντική υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, ενώ τα τελευταία χρόνια τα έντονα φαινόμενα δυσοσμίας έχουν δημιουργήσει συνθήκες συναγερμού για την ποιότητα ζωής των πολιτών και τη λειτουργία των πόλεων.

Κατά τον ίδιο, η αντίδραση της εταιρείας επιδέχεται πολλές ερμηνείες:

«Για να τρομοκρατήσει ή να θέσει τον δήμο και συγκεκριμένα πρόσωπα στην ιδιότυπη ομηρία των αγωγών και των δικαστικών εκκρεμοτήτων.

»Γιατί οι μετρήσεις είναι σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα μπορούν να δώσουν απάντηση στο θέμα των οσμών. Γιατί ενδεχομένως να πιστεύουν ότι μπορούν να ανατρέψουν την κατάκτηση των Λιπασμάτων και τη διαδικασία απαλλοτρίωσης, επαναφέροντας την περιοχή στην κατάσταση προ του 2015».

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

efsyn.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 09:34, 03/10/2019