Στο μικροσκόπιο της ΡΑΕ οι διαφημίσεις εταιρειών ηλεκτρισμού

Στο μικροσκόπιο της ΡΑΕ οι διαφημίσεις εταιρειών ηλεκτρισμού

Thermogas

Στο μικροσκόπιο της ΡΑΕ μπαίνουν οι διαφημίσεις των εταιριών προμήθειας ηλεκτρισμού. Στόχος είναι να εξεταστεί εάν περιέχουν παραπλανητικά μηνύματα, που δεν ανταποκρίνονται πλήρως στις πραγματικές τους χρεώσεις.

Την έρευνα που ξεκινά η Ρυθμιστική Αρχή ενέργειας (ΡΑΕ) θέτει αυστηρά κριτήρια ώστε εάν διαπιστωθούν φαινόμενα παραπλάνησης των καταναλωτών στις διαφημιστικές καμπάνιες, οι εταιρίες να κληθούν σε ακρόαση.

Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που καταφθάνουν στη ΡΑΕ για παραπλανητική ενημέρωση των καταναλωτών από ορισμένους προμηθευτές καθώς τόσο οι τελευταίες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ όσο και οι τάσεις φυγής που καταγράφονται και μεταξύ ιδιωτών ανταγωνιστών προκαλούν κινητικότητα πελατών.

Τα λεγόμενα «ψιλά γράμματα» στα συμβόλαια και οι διαφοροποιήσεις στα πακέτα χρεώσεων προκαλούν μπερδέματα και πονοκέφαλο σε καταναλωτές που βρίσκονται συχνά προ δυσάρεστων εκπλήξεων όταν έρχονται οι τελικοί λογαριασμοί.

  • Για τις ενεργοβόρες εταιρίες της Μέσης Τάσης η ανατιμολόγηση της ΔΕΗ οδηγεί σε αύξηση 20% των χρεώσεων αναφέρουν πηγές της αγοράς, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται τάσεις φυγής προς άλλους ιδιώτες αρόχους.
  • Τάσεις φυγής από τη ΔΕΗ παρατηρείται λένε οι ίδιες πηγές σε οικιακούς καταναλωτές που συγκαταλέγονται στους συνεπείς πελάτες, καθώς βλέπουν σημαντικές αυξήσεις. Πέρα από την αναπροσαρμογή του τιμολογίου, μειώνεται στο 5% από 10% η έκπτωση συνέπειας, δηλαδή της έγκαιρης πληρωμής του λογαριασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ ετοιμάζεται να παρουσιάσει νέα, πιο ανταγωνιστικά πακέτα για τους καταναλωτές. Το μερίδιο λιανικής της ΔΕΗ πάντως παραμένει σταθερά πάνω από το 70%.

Στην αγορά ανταγωνίζονται 18 εταιρίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ΡΑΕ προσανατολίζεται στην ανάπτυξη μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα επιτρέπει τη σύγκριση των προσφορών και των τιμών μεταξύ των εταιριών.

Ένα ακόμα στοιχείο που προβληματίζει τη ΡΑΕ είναι πώς θα ανταποκριθούν οι ιδιωτικές εταιρίες και ειδικά οι μικρότερες στην κατάργηση των ΝΟΜΕ. Οι δημοπρασίες πρόσφεραν τη δυνατότητα προμήθειας ποσοτήτων ρεύματος από τη χονδρική αγορά όχι μόνον σε τιμή μικρότερη της Οριακής Τιμής Συστήματος αλλά και σε τιμή σταθερή για ένα 12μηνο, γεγονός που έδινε μία βάση για να διαμορφώσουν συγκεκριμένα «πακέτα χρεώσεων» προς τον καταναλωτή.

grtimes.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 09:28, 09/10/2019
ΔΕΠΑ
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL