Γ.Περιστέρης: «Ο τελικός σκοπός στην μεταλιγνιτική εποχή πρέπει να είναι οι ΑΠΕ»

Γ.Περιστέρης: «Ο τελικός σκοπός στην μεταλιγνιτική εποχή πρέπει να είναι οι ΑΠΕ»

Thermogas

«Το φυσικό αέριο μπορεί να είναι παράγοντας ισορροπίας για την πλήρη απεξάρτηση από το λιγνίτη ωστόσο η ΑΠΕ πρέπει να είναι ο τελικός σκοπός» δήλωσε στο 2ο επενδυτικό φόρουμ που διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργος Περιστέρης.

Όπως ανέφερε, η απολιγνιτοποίηση σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι ένα θετικό βήμα αλλά αυτό σημαίνει μέγιστη αξιοποίηση των ΑΠΕ. Δεν πρέπει να αντικαταστήσουμε τον λιγνίτη με ένα εισαγόμενο αλλά ακριβό καύσιμο, σημείωσε ο κ. Περιστέρης, παρά το γεγονός όπως αναφέρθηκε ότι ο όμιλος σχεδιάζει μονάδα φυσικού αερίου στην Κομοτηνή.

Στο φόρουμ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στην νέα εποχή των επενδύσεων και της ανάπτυξης, ο κ. Περιστέρης εξήγησε τους λόγους που στον τομέα της ενέργειας για λόγους εθνικούς και κοινωνικούς χρειάζεται να γίνει μέγιστη αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας, που είναι ο ήλιος ο αέρας, το νερό και οι λιγνίτες.

Ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σχεδιάζει επενδύσεις μεγάλης κλίμακας στον τομέα των ΑΠΕ και της αποθήκευσης ενέργειας.

Σύμφωνα με τον κ. Περιστέρη οι δύο αυτοί τομείς σε συνδυασμό με τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις είναι αλληλένδετοι και αθροιστικά είναι τρεις άξονες που αναμένεται να σηκώσουν επενδύσεις πάνω από 8 δις. τα επόμενα 8-10 χρόνια με ετήσια συμβολή στο ΑΕΠ 1,5%.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι οι προγραμματισμένες επενδύσεις του ομίλου θα γεννήσουν 2.000 νέες θέσεις εργασίας το επόμενο διάστημα με μεγάλα οφέλη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σε περιβαλλοντικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο κ. Περιστέρης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της ψηφιακής μετάβασης που όπως είπε είναι κομβική και μια από τις πιο βασικές υποδομές. Μια σειρά από μελέτες όπως σημείωσε, δείχνουν ότι οι επενδύεις σε υποδομές θα είναι πάω από 20 δις. τα επόμενα χρόνια, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν με άλλο τρόπο αλλά μόνο με συμπράξεις δημοσίου –ιδιωτικού τομέα που είναι ο πιο εφικτός και φτηνός τρόπος.

Μαριάννα Τζάννε

newmoney.gr

Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου με την αξιοπιστία της ENERGY 4YOU

B2Green
By B2Green.gr 11:59, 09/10/2019
ΔΕΠΑ
NanoDomi
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL