Νέα μονάδα αφαλάτωσης για την Τήνο από την Watera Ελλάς

Νέα μονάδα αφαλάτωσης για την Τήνο από την Watera Ελλάς

Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση μιας νέας μονάδας αφαλάτωσης στην Τήνο.  Την σύμβαση υπέγραψαν  ο Δήμαρχός Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος και ο Πρόεδρος της Watera Hellas ΑΒΕΕ, μέλος του ομίλου Unibios, κ. Ορφέας Μαυρίκιος. 

Η μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού με την τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης, που έχει δυναμικότητα 1.000 κυβικών μέτρων (m3) πόσιμου νερού ημερησίως, θα επιτρέψει την κάλυψη των συνεχώς αυξημένων αναγκών υδροδότησης του νησιού που διαθέτει μόνιμο πληθυσμό άνω των 8.000 κατοίκων ενώ κατά τους θερινούς μήνες, μαζί με τους επισκέπτες, ο πληθυσμός ξεπερνά τις 25.000 άτομα.

Η σύμβαση υπογράφηκε κατόπιν διεθνούς δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού στον οποίο η Watera Hellas αναδείχθηκε ανάδοχος ενώ η χρηματοδότηση της προμήθειας θα γίνει από πόρους του προγράμματος «Φιλόδημος» την οποία εξασφάλισε ο Δήμος Τήνου.

Βασική και  αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας είναι η αναβάθμιση των βασικών υποδομών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας. Η υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση νέας μονάδας αφαλάτωσης αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Εκ μέρους της Δημοτικής αρχής, ευχόμαστε την ταχύτερη δυνατή αποπεράτωση του έργου και δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε με συστηματικότητα και συνέπεια  για την καλύτερη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης και τη διασφάλιση της ποιότητας και της επάρκειας του νερού.” δήλωσε ο Δήμαρχος Τήνου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Watera Hellas σημείωσε ότι: “Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που για μία ακόμα φορά μας δίδεται η ευκαιρία να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης ποιοτικού πόσιμου νερού στα νησιά μας κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την περεταίρω ανάπτυξή τους.  Επίσης, έχει μεγάλη σημασία το γεγονός, ότι όλα τα συστήματα που διαθέτουμε τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, σχεδιάζονται από τους μηχανικούς μας και κατασκευάζονται στα εργοστάσιά μας εδώ στη Ελλάδα.”

Η Watera Hellas έχει παρουσία στην Τήνο από το 2001, οπότε παρέδωσε την πρώτη μονάδα αφαλάτωσης στο νησί, δυναμικότητας 500 κυβικών μέτρων (m3), ημερησίως που βρίσκεται στην περιοχή Αμμουδαριά. Η μονάδα αυτή εκσυγχρονίστηκε και  αναβαθμίστηκε το 2013, φτάνοντας σε  δυναμικότητα τα 750 κυβικά μέτρα (m3), ημερησίως. Η εταιρεία έχει ακόμη εγκαταστήσει στην περιοχή Αγ.Φωκάς της Τήνου κατά τα έτη 2004, 2009 και 2014 τρεις ακόμα μονάδες με ημερήσια δυναμικότητα 500, 1.000 και 600 κυβικά μέτρα (m3), ημερησίως αντίστοιχα. Επίσης, στις αρχές της δεκαετίας του 2010, η Watera Hellas παρέδωσε επίσης στο Νησί σύστημα ταχείας διύλισης για την φίλτρανση του νερού από το φράγμα στη θέση Βακέτα με δυναμικότητα 40 κυβικά μέτρα (m3), ωριαία.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 20:22, 10/10/2019

Τελευταία άρθρα B2Green

Δείτε περισσότερα...

ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
The Solar Future Greece 2019
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL