Μονάδα αφαλάτωσης στο νησί Τρίκερι

Μονάδα αφαλάτωσης στο νησί Τρίκερι

Thermogas

Η δυνατότητα εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης στο νησί Τρίκερι για την εξασφάλιση νερού για την κάλυψη των αναγκών των μονίμων κατοίκων εξετάζεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Σε πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού στο Υπουργείο, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη, τέθηκε το μείζον ζήτημα της υδροδότησης του Τρικερίου, θέμα για το οποίο έχει γίνει παρέμβαση και στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μάλιστα από το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ζητηθεί και χρηματοδότηση του ετήσιου κόστους μεταφοράς υδροφόρας στο Τρίκερι, που είναι δυσβάστακτο για τον Δήμο. Το πρόβλημα στο νησί είναι έντονο. Για την εξασφάλιση νερού γίνεται μεταφορά μέσω υδροφόρας με ρυμουλκό από τον Βόλο.

Σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει καταφέρει να εντάξει στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων «Επιχορήγηση Μελετών Ωρίμανσης Εργων των ΟΤΑ», την εκπόνηση μελετών για το έργο κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης από τον Αλογόπορο προς το νησί Παλιό Τρίκερι, όμως η διαδικασία είναι χρονοβόρα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Ο κ. Μιτζικός μάλιστα σημείωσε ότι τα έξοδα συντήρησης της υδροφόρας και η ρυμούλκησή της με ιδιωτικό ρυμουλκό, το οποίο μισθώνεται από τον Δήμο Βόλου, κοστίζει τουλάχιστον 100.000 ευρώ ετησίως. «Υπάρχει η θετική διάθεση από το Υπουργείο και εξετάζεται η δυνατότητα εγκατάστασης σταθμού αφαλάτωσης στο νησί», σημείωσε ο κ. Μιτζικός. Οπως εξήγησε, με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των κατοίκων, που δεν θα περιμένουν την υδροφόρα και επιπλέον ο Δήμος θα εξοικονομήσει τουλάχιστον 100.000 ευρώ ετησίως προκειμένου να επενδύσει σε άλλα έργα.

«Ολα αυτά βεβαίως είναι προσωρινά μέτρα. Το πρόβλημα θα επιλυθεί με την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού, η μελέτη του οποίου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και τη σύνδεσή του με το φράγμα Παναγιώτικο, από το οποίο θα υδροδοτείται απευθείας το Τρίκερι με επαρκές και ποιοτικό πόσιμο νερό», τόνισε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

taxydromos.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 17:08, 15/10/2019
The Solar Future Greece 2019
Bravo Awards 2019
INVENT ICT
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL