Ανάσαναν οικονομικά τεχνικά επαγγέλματα από το περσινό «Εξοικονομώ»

Ανάσαναν οικονομικά τεχνικά επαγγέλματα από το περσινό «Εξοικονομώ»

Civiltech

Με ενδιαφέρον αναμένεται από τεχνικούς κλάδους και πολίτες να ξεκινήσει η εφαρμογή του δεύτερου κύκλου του προγράμματος

Ανάσα σε τεχνικά επαγγέλματα, όπως αυτό των Αλουμινοκατασκευαστών και ευρύτερα, έδωσε το περσυνό πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατοίκων». Ήδη, όπως αναφέρουν παράγοντες της τοπικής αγοράς, οι πιστώσεις του προγράμματος σε τοπικές επιχειρήσεις που ανέλαβαν εργασίες σε οικίες και διαμερίσματα, που είχαν ενταχτεί στο πρόγραμμα συνεχίζονται κανονικά χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί προσεχώς.

«Το περσυνό πρόγραμμα ΄΄Εξοικονομώ Κατοίκων'' προσέφερε μια ικανοποιητική, οικονομική ανάσα στα τεχνικά επαγγέλματα, όπως φυσικά και στο δικό μας κλάδο, των αλουμονικατασκευαστών. Εδώ και αρκετό διάστημα υπάρχει ροή χρηματοδότησης σε όσες επιχειρήσεις ανέλαβαν εργασίες με την διαδικασία να ολοκληρώνεται άμεσα», σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Αλουμονοκατασκευαστών – Σιδηρουργών Τρικάλων κ. Χρήστος Γκαραγκούνης.

Πλέον το ενδιαφέρον των τοπικών επιχειρήσεων στρέφεται στην επίσημη έναρξη του δεύτερου μέρους του προγράμματος, το οποίο αναμφίβολα θα προσφέρει νέα ανάσα στους επαγγελματίες της περιοχής μας. Ήδη πολλοί Τρικαλινοί έχουν καταθέσει αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα και βρίσκονται εν αναμονή. Σε αναμονή και με το βλέμμα στραμμένο στο πρόγραμμα βρίσκονται και οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων και οι εργαζόμενοι, μιας και το νέο «Εξοικονομώ Κατοίκων» θα προσφέρει εργασία και κατ' επέκταση χρήματα.

«Φυσικά και ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις, κάτι ανάλογο που συνέβη και με το περσυνό. Όλοι βρισκόμαστε σε αναμονή. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει να τρέχει, μιας και τα οφέλη είναι διπλά και για τις επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες οικιών και διαμερισμάτων», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Ο κ. Γκαραγκούνης πέραν του προαναφερόμενος θέματος μίλησε και με τα προβλήματα που έρχεται αντιμέτωπος ο κλάδος, όπως φυσικά και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τεχνικό και επισκευαστικό κλάδο.

Προβλήματα που εστιάζονται με φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα, όπως φυσικά και με το ζήτημα των 120 δόσεων για την διευθέτηση οικονομικών θεμάτων και οφειλών.

«Αν η πολιτεία και το κράτος δεν σταθούν στο πλευρό των επιχειρηματιών, σαφώς και δεν υπάρχει μέλλον. Αν και η αγορά στον δικό μας κλάδο ξεκίνησε να κινείται, τα χρήματα δεν περισσεύουν και δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις. Ας μην ξεχνούμε πως το 1/4 εντάχθηκε στο πρόγραμμα των 120 δόσεων, ενώ οι υπόλοιποι δεν τους δόθηκε η δυνατότητα για σειρά θεμάτων. Σαφώς το γεγονός αυτό έχει συνέπειες για τους ίδιους και τις επιχειρήσεις τους», συμπλήρωσε καταλήγοντας.

Το τοπικό Σωματείο στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχίσει τις ενέργειες και να προωθήσει κάθε πρωτοβουλία για την ανάδειξη των προβλημάτων.

krinitrikalon.gr

B2Green
By B2Green.gr 17:18, 17/10/2019
Sto Therm
Rizakos
Calda Energy - Aermec
Knauf
NanoDomi
The Solar Future Greece 2019
Bravo Awards 2019
INVENT ICT
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL