Ρύθμιση 120 δόσεων: Γιατί κινδυνεύουν να μείνουν εκτός γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι

B2Green avatar
19:06, 20/10/2019
Business > Μηχανικοί > Νέα

Ρύθμιση 120 δόσεων: Γιατί κινδυνεύουν να μείνουν εκτός γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι

Civiltech

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να βρεθούν εκτός της ρύθμισης των 120 δόσεων βρίσκονται χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, κυρίως γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι, ασφαλισμένοι στο πρώην ΕΤΑΑ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η ρύθμιση των 120 δόσεων κινδυνεύει να αποτύχει ειδικά για τους επιστήμονες παρότι έχουν υποβάλει αίτηση έως τις 7 Οκτωβρίου 2019, που εξέπνευσε και η παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. Και αυτό γιατί, για παράδειγμα, το σύστημα έχει εντάξει μη νομίμως και τις εκκαθαρίσεις ΕΤΕΑΕΠ 2017 και 2018 στο υπό ρύθμιση ποσό. Οι εισφορές αυτές όμως είναι ήδη ρυθμισμένες σε 36 άτοκες δόσεις, με συνέπεια η επιπλέον «οφειλή» να τοκίζεται έστω με 3% όπως έχει μειωθεί το επιτόκιο για τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Επίσης μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν ασφαλισμένοι κατά την είσοδό τους στην πλατφόρμα εξαιτίας των χρόνιων προβλημάτων στα συστήματα των ασφαλιστικών ταμείων. Μάλιστα, ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλει αίτηση δεν έχουν δει στην πλατφόρμα μέρος ή ακόμα και το σύνολο των ασφαλιστικών οφειλών τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε πολλές περιπτώσεις, οι ασφαλισμένοι ενέταξαν σε ρύθμιση τα χρέη του 2017 και 2018, καθώς αυτά έχουν μεταφερθεί στο κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών (ΚΕΑΟ) και εκκρεμεί η βεβαίωση των οφειλών για τα έτη από το 2016 και πίσω. Όμως, όταν οι συγκεκριμένοι επιστήμονες καλούνται να καταβάλουν τις τρέχουσες εισφορές, το ποσό που πληρώνουν στην τράπεζα αυτόματα καλύπτει το ληξιπρόθεσμο χρέος του παρελθόντος που δεν βρίσκεται σε ρύθμιση, ήτοι τα χρέη του διαστήματος πριν από το 2017.

Όπως καταγγέλλουν στην Καθημερινή οι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός ρύθμισης, καθώς εμφανίζονται να μην εξυπηρετούν τις τρέχουσες εισφορές.

Σοβαρό πρόβλημα στον προσδιορισμό των οφειλών τους διαπίστωσαν και οι ασφαλισμένοι γιατροί του πρώην ΤΣΑΥ. Όπως καταγγέλλει μάλιστα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εκατοντάδες ιατροί εμφανίστηκαν ότι οφείλουν χιλιάδες ευρώ στον ΕΦΚΑ.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με επιστολή του στον ΕΦΚΑ ζητά να επιλυθούν άμεσα τα λάθη στον καταλογισμό των ασφαλιστικών εισφορών.

insider.gr

B2Green
By B2Green.gr 19:06, 20/10/2019
3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
The Solar Future Greece 2019
Bravo Awards 2019
INVENT ICT
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL