Main Menu

εξοικονόμηση - ενέργεια - ΑΠΕ - θέρμανση - δόμηση - περιβάλλον
ενημέρωση - business - τεχνολογία - οδηγός αγοράς


Χ.Σαχίνης: Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξει η τιμή του νερού

Χ.Σαχίνης: Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξει η τιμή του νερού

Civiltech

«Η τιμή του νερού είναι εύλογη και δίκαιη δεν υπάρχει καμία πρόθεση αυτή να αλλάξει», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χαράλαμπος Σαχίνης, ενώ αναφέροντας ότι το «νερό είναι δημόσιο αγαθό», υπενθύμισε την απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό δημόσιο οφείλει να κατέχει το 50% συν μία μετοχή της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, ο κ. Σαχίνης ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα λειψυδρίας στην Αττική», αλλά, όπως τόνισε, «λόγω κλιματικής αλλαγής πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Όπως είπε ο κ. Σαχίνης, «αυτή τη στιγμή δεν ανεβαίνουν τα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ» και ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες είσπραξης αυτών των χρεών, με ταυτόχρονη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων μέσω του Κοινωνικού Τιμολογίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, αναμένεται εξάμηνη παράταση της τρέχουσας σύμβασης παραχώρησης της εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο, και όπως έκανε γνωστό, οι διαβουλεύσεις εξελίσσονται σε πολύ καλό κλίμα.

Όσον αφορά την Ανατολική Αττική ανέφερε ότι 250.000 κάτοικοι δεν έχουν αποχέτευση, ενώ η Ελλάδα έχει πληρώσει από το 2015 μέχρι τώρα 23,5 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα και θα συνεχίσει να πληρώνει, εφόσον δεν ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης, 4,8 εκατ. ετησίως, τονίζοντας ότι η εταιρεία καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την ολοκλήρωση των έργων όσο το δυνατόν συντομότερα.

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι η ΕΥΔΑΠ, ήδη παρέλαβε το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της Σαλαμίνας, ενώ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τα Μέγαρα για το δίκτυο ύδρευσης.

Ο κ. Σαχίνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον διαγωνισμό του ΚΕΛ της Ψυτάλλειας καθώς έχουν ήδη καταθέσει προσφορές τρεις κοινοπραξίες, γεγονός που θα οδηγήσει σε έναν «καλό διαγωνισμό», όπως είπε, καθώς 31 Μαρτίου του 2020 λήγει η ισχύουσα σύμβαση.

Σύμφωνα με τον κ. Σαχίνη, «έχουμε ξεκινήσει πέντε έργα βελτιστοποίησης στην εταιρεία: τα συστήματα προμηθειών, IT, συστήματα και διαδικασίες ανθρώπινου δυναμικού, βελτίωση διαδικασιών οικονομικών υπηρεσιών, και υπηρεσίες προς τους πελάτες».

Από την πλευρά του ο Τάσος Τόσιος, αναπληρωτής διευθύνων δύμβουλος της ΕΥΔΑΠ ανέφερε ότι η εταιρεία προχωράει σε νέα δίκτυα μήκους 900χλμ με επενδύσεις που θα αγγίξουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, σε βάθος πενταετίας, ενώ η συγχρηματοδότηση με τους δήμους φθάνει σε ποσοστό 90%.

Όπως έκανε γνωστό, θα δημιουργηθούν τρία νέα κέντρα επεξεργασίας λυμάτων (ΚΕΛ) στην Αν. Αττική, ενώ θα συνδεθεί το αποχετευτικό σύστημα με το υπόλοιπο δίκτυο.

Τα έργα του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων των Γλυκών Νερών, βρίσκονται σε φάση κατασκευής, ενώ ολοκληρώνεται η φάση δημοπράτησης των έργων του δήμου Παλλήνης. Παράλληλα, τα έργα σε Ραφήνα, Αρτέμιδα πρόκειται να δημοπρατηθούν στο τέλος του έτους και τα έργα στο Μαραθώνα, το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Ο κ. Τόσιος επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη αναβάθμισης και βελτιστοποίησης του ήδη υπάρχοντος δικτύου, που σε περιπτώσεις, ξεπερνάει τα 50 χρόνια ζωής, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη τεχνολογικής αναβάθμισης της εταιρείας. Όπως είπε, «προσπαθούμε να αναπτυχθούμε βιώσιμα προστατεύοντας το περιβάλλον, τονίζοντας την αξιοποίηση τεχνολογιών όπως το Internet of things και τους έξυπνους μετρητές».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας είναι ένας σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για την ΕΥΔΑΠ».

Σημειώνεται πως η Επιχείρηση, με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, «ενόψει της ανανέωσης του αποκλειστικού της δικαιώματος παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στη γεωγραφική περιοχή αρμοδιότητάς της, η Εταιρεία σε συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο πρόκειται να παρατείνει την υπάρχουσα μεταξύ τους Σύμβαση για έξι μήνες, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι σχετικές διαβουλεύσεις. Η προαναφερθείσα συμφωνία θα τεθεί για επικύρωση στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, αύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019».

naftemporiki.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 17:09, 22/10/2019