Πετρέλαιο: Τις εκτιμήσεις του ΟΠΕΚ για τη ζήτηση αναμένουν οι επενδυτές

Πετρέλαιο: Τις εκτιμήσεις του ΟΠΕΚ για τη ζήτηση αναμένουν οι επενδυτές

Thermogas

Τις προβλέψεις του ΟΠΕΚ για τις προοπτικές του πετρελαίου αναμένει οι αγορά προκειμένου να εκτιμήσει τις πιθανές επιπτώσεις μιας ασθενέστερης ζήτησης. Από την αρχή της φετινής χρονιάς μέχρι σήμερα, το μπρεντ κατέγραψε άνοδο κατά 13% αλλά αυτή η αύξηση είναι σε κάθε περίπτωση χαμηλότερη από την άνοδο του 35% που είχε σημειώσει κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, οι θεμελιώδεις προοπτικές επιδεινώθηκαν σημαντικά και οδήγησαν σε αυτό που ορισμένοι αναλυτές αποκαλούν "βιομηχανική ύφεση".

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι αναμφισβήτητα ένας σημαντικός παράγοντας πίσω από την «συγχρονισμένη επιβράδυνση», η οποία οδήγησε σε μειωμένες διασυνοριακές επενδύσεις και εμπόδισε τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Κατά συνέπεια, οι επιχειρήσεις ήταν πιο απρόθυμες να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους, γεγονός που με τη σειρά του μείωσε τη ζήτηση για βασικές εισροές - όπως το αργό πετρέλαιο. Αλλά υπάρχει και μια άλλη πλευρά στην ιστορία: υπερπροσφορά.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ + έχουν μειώσει την παραγωγή τους σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν την αρνητική επιρροή της υπερπροσφοράς στις τιμές του αργού πετρελαίου. Εντούτοις, η διαφωνία μεταξύ των μελών του καρτέλ καθιστά δυσκολότερη την ομοιόμορφη και αποτελεσματική συγκράτηση της παραγωγής. Η Νιγηρία, η Ρωσία και το Ιράκ υπερέβησαν τις ποσοστώσεις τους για τον Οκτώβριο, αφήνοντας τη Σαουδική Αραβία - τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου του καρτέλ - να πάρει αναλάβει εξισορροπητική δράση και να αντλήσει κάτω από το στόχο της.

Σε μια προσπάθεια αύξησης των τιμών, ο ΟΠΕΚ αναμένεται να συμφωνήσει βαθύτερες περικοπές κατά τη συνάντηση που θα έχουν τα μέλη του το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό πετρελαίου Bijan Zanganeh. Μέχρι τότε, εν μέσω της ανανεωμένης αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, θα μπορούσαμε να δούμε αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Την Τρίτη το πρωί (10.18 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 56,65 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,19% και το μπρεντ στα 62,38 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,40%.

insider.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 11:31, 05/11/2019

Bravo Awards 2019
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL