Η ΕΔΕΥ συμμετείχε στο 15ο Συνέδριο του Economist στην Κύπρο

Η ΕΔΕΥ συμμετείχε στο 15ο Συνέδριο του Economist στην Κύπρο

Thermogas

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία των 11 συνολικά παραχωρήσεων στον ελλαδικό χώρο παρουσίασε η ΕΔΕΥ μιλώντας από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του Economist που διοργανώθηκε στην Κύπρο στις 4-5 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ, Γιάννης Μπασιάς, παρουσίασε την πρόοδο των εργασιών αναφορικά με τις θαλάσσιες και χερσαίες παραχωρήσεις και παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των γεωτρήσεων για την επόμενη τριετία σημειώνοντας ότι προοδευτικά οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν από το Κατάκολο και τον Πατραϊκό και μέχρι το 2021 υπάρχει η προσδοκία να ξεκινήσουν και στα Ιωάννινα.

Ο κ. Μπασιάς τοποθετήθηκε απαντώντας σε σχόλιο ομιλητή για την ύπαρξη μεγάλου κοιτάσματος στον ελλαδικό χώρο υπογραμμίζοντας ότι «θα ήταν αφέλεια να κάνουμε λόγο για μεγάλα κοιτάσματα από τη στιγμή που δεν έχουν γίνει ακόμη γεωτρήσεις. Όταν οι ανάδοχοι ολοκληρώσουν τις απαραίτητες εργασίες, σε βάθος πενταετίας, τότε θα είμαστε σε θέση να απαντήσουμε με βεβαιότητα αν οι θετικές προοπτικές που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής μπορούν να καταλήξουν σε κοιτάσματα τα οποία θα είναι και εμπορικά εκμεταλλεύσιμα».

Σημειώνεται ότι στο ίδιο πάνελ συμμετείχαν ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Γιάννης Μανιάτης, ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil International για της Ευρώπη, Ρωσία, Κασπία, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, Don Bagley, ο αντιπρόεδρος της Total Exploration & Production για τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, Elias Kassis και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος γεωτρήσεων της Eni S.p.A., Aldo Napolitano. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΔΕΥ, ως αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των υδρογονανθράκων, εξακολουθεί να διευρύνει τον κύκλο των επαφών με τη διεθνή και την εγχώρια αγορά προκειμένου να προωθήσει τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 17:29, 06/11/2019
ΔΕΠΑ
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL