Υποβαθμίζει το Ιράν το μέγεθος του κοιτάσματος πετρελαίου που εντόπισε

Υποβαθμίζει το Ιράν το μέγεθος του κοιτάσματος πετρελαίου που εντόπισε

Thermogas

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Μπιτζάν Ναμντάρ Ζανγκανέχ υποβάθμισε σήμερα την ποσότητα αργού που είχε ανακοινώσει χθες ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί ότι υπάρχει σ' ένα νέο κοίτασμα πετρελαίου που βρέθηκε πρόσφατα στη χώρα, λέγοντας ότι προσθέτει μόνον 22,2 δισεκατομμύρια βαρέλια αργού στα γνωστά αποθέματα της χώρας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του κοιτάσματος και "τις τεχνικές που έχουμε σήμερα", "η ποσότητα (πετρελαίου) που μπορεί να εξορυχθεί (από το νέο κοίτασμα) είναι 22,2 δισεκατομμύρια βαρέλια", δήλωσε ο Ναμντάρ Ζανγκανέχ σε δημοσιογράφους.

Ο Ροχανί δήλωσε χθες ότι η εθνική πετρελαϊκή εταιρεία "βρήκε ένα κοίτασμα πετρελαίου με (αποθέματα που εκτιμώνται σε) 53 δισεκατομμύρια βαρέλια" ανάμεσα στις πόλεις Ομιντιγέχ και Μποστάν, στο Χουζεστάν, μια επαρχία στο νοτιοδυτικό Ιράν.

"Πρόκειται για ένα μικρό δώρο στην κυβέρνηση του λαού του Ιράν", πρόσθεσε ο Ροχανί, την ώρα που η οικονομία της χώρας υποφέρει από τις επιπτώσεις των οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν εκ νέου στην Τεχεράνη από τις ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 2018.

Σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Πετρελαίου, ο αριθμός των 53 δισεκατομμυρίων βαρελιών που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Ροχανί ανταποκρίνεται στο σύνολο των αποθεμάτων που βρέθηκαν σε αυτήν την περιοχή, στην οποία το Ιράν είχε ήδη βρει προηγουμένως πέντε κοιτάσματα συνολικών αποθεμάτων "31 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου".

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το νέο κοίτασμα είναι έκτασης 2.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βάθους 3,1 χιλιομέτρων.

Ο "αριθμός των βαρελιών που προστίθενται (στα αποθέματα της χώρας) από το νέο κοίτασμα είναι 22,2 δισεκατομμύρια", σημείωσε ο Ζανγκανέχ.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο "Στατιστικό Απολογισμό Παγκόσμιας Ενέργειας" που δημοσιεύεται κάθε χρόνο από τον βρετανικό πετρελαϊκό όμιλο BP, το Ιράν διαθέτει τα τέταρτα αποδεδειγμένα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, μετά την Βενεζουέλα, την Σαουδική Αραβία και τον Καναδά. Αυτά ανέρχονται σε 155,6 δισεκατομμύρια βαρέλια αργού.

euro2day.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 10:00, 13/11/2019
ΔΕΠΑ
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL