Υπεράκτιο αιολικό ισχύος 1 GW σχεδιάζει η Γαλλία

Υπεράκτιο αιολικό ισχύος 1 GW σχεδιάζει η Γαλλία

Thermogas

Ένα μεγάλο αιολικό πάρκο στα ανοικτά των ακτών της Νορμανδίας σχεδιάζει να κατασκευάσει το υπουργείο Ενέργειας της Γαλλίας προκειμένου η χώρα να απαγκιστρωθεί από την εξάρτησή της από την πυρηνική ενέργεια και να στραφεί στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Ενέργειας, το σχεδιαζόμενο αιολικό πάρκο των 1 γιγαβάτ (GW) θα μπορούσε να έχει μέχρι και 80 ανεμογεννήτριες περίπου 12 μεγαβάτ η καθεμιά, σε μια περιοχή όπου οι καιρικές συνθήκες και ο βυθός είναι πολύ ευνοϊκές για την υπεράκτια αιολική ενέργεια σε ανταγωνιστική τιμή.

Η Γαλλία αγωνίζεται να αυξήσει το μερίδιο της δυναμικότητας παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο ενεργειακό της μείγμα και να μειώσει την εξάρτησή της από την πυρηνική ενέργεια. Σχεδιάζει να κλείσει τα παλαιά πυρηνικά εργοστάσια και θα καταργήσει σταδιακά την παραγωγή άνθρακα για να περιορίσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

«Η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ειδικά στη θάλασσα, αποτελεί μείζονα συνιστώσα της διαφοροποίησης του ενεργειακού μας μείγματος», δήλωσε στη δήλωση η υπουργός Οικολογίας Elisabeth Borne, η οποία είναι επίσης υπεύθυνη για το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο.

Το υπουργείο δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο γαλλικό ενεργειακό μίγμα σε περίπου 40% μέχρι το 2030. Η πυρηνική ενέργεια από τους 58 αντιδραστήρες καλύπτει επί του παρόντος περίπου το 75% των γαλλικών αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια.

Το έργο στη Νορμανδία είναι πιθανό να προσελκύσει προσφορές από μεγάλες ενεργειακές εταιρείες, όπως η κρατική EDF, η Major και η Engie, καθώς οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

insider.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 19:59, 19/11/2019
Bravo Awards 2019
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL