Θεσσαλονίκη: Μεγάλη η ζήτηση για φυσικό αέριο στο Λαγκαδά

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη η ζήτηση για φυσικό αέριο στο Λαγκαδά

Thermogas

Το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον των νοικοκυριών και επιχειρήσεων του Λαγκαδά για τη σύνδεση με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, συζητήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης και εκπρόσωποι του Δήμου, με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδα Μπακούρα, και στελέχη της Εταιρείας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, καταγράφηκε ότι ήδη στον Λαγκαδά έχουν υπογραφεί περισσότερες από 500 συμβάσεις σύνδεσης φυσικού αερίου από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, γεγονός που αποδεικνύει τη θερμή υποδοχή του ενεργειακού καυσίμου από τους πολίτες του Λαγκαδά. Λόγω αυτής της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης αλλά και δυνητικής τροφοδότησης βιομηχανίας κεραμοποιίας στην περιοχή του Λαγκαδά, ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ σχεδιάζει την εγκατάσταση 2ου σταθμού αποσυμπίεσης το επόμενο έτος (2020). Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας του Δήμου Λαγκαδά με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την παραχώρηση του χώρου εγκατάστασης του σταθμού αποσυμπίεσης και διανομής φυσικού αερίου.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λαγκαδά, κ. Γιάννης Ταχματζίδης, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη μετατροπή των εγκαταστάσεων των Δημοτικών κτιρίων και τη λειτουργία τους με φυσικό αέριο. Επιπλέον, αμφότερες πλευρές συζήτησαν ότι οι εργασίες σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, θα εκτελούνται με την μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών και στις οδούς όπου θα πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα ενημερώνει διαρκώς το καταναλωτικό κοινό με διανομή φυλλαδίων πριν και κατά τη διάρκεια της ασφαλτόστρωσης.

Επισημαίνεται ότι, έως σήμερα επενδύθηκαν περισσότερα από €1,3 εκατ. για την επέκταση φυσικού αερίου και τις συνδέσεις του Λαγκαδά, ενώ το 5ετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2019-2023 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, προβλέπει για τον Δήμο Λαγκαδά την επιπρόσθετη κατασκευή δικτύου χαμηλής πίεσης 4bar συνολικού μήκους ~7.000m, με συνολικές επενδύσεις ~ 1,6 εκ. €.

typosthes.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 14:20, 21/11/2019
ΠΣΕΜ Παθολογία Κτιρίων 2019

Bravo Awards 2019
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL