«Φιλέτα» στην Ελλάδα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών αναζητούν ήδη ξένες πολυεθνικές

«Φιλέτα» στην Ελλάδα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών αναζητούν ήδη ξένες πολυεθνικές

Thermogas

Μανιωδώς ψάχνουν εγχώριες και ξένες πολυεθνικές εταιρείες στα χαρτοφυλάκια των συστημικών τραπεζών, προκειμένου να ανακαλύψουν υποθηκευμένα αγροτεμάχια που είναι κατάλληλα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων!

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν & στο "Καρφί" του Σαββατοκύριακου, κινεζικές, γερμανικές, αμερικανικές, ισραηλινές αλλά και μεγάλες ελληνικές εταιρείες έχουν ξαμολήσει λυτούς και δεμένους προκειμένου να πάρουν τα καλύτερα φιλέτα αντί πινακίου φακής και να υλοποιήσουν μεγάλα ενεργειακά projects εκατοντάδων μεγαβάτ και πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται είναι καλά διαβασμένες σε σχέση με τις περιοχές της Ελλάδος που παρουσιάζουν μεγάλα ποσοστά ηλιοφάνειας κατ΄ έτος και σπεύδουν να αξιοποιήσουν το γεγονός ότι τα φωτοβολταϊκά είναι και πάλι ελκυστικά, λόγω της μεγάλης μείωσης των τιμών του εξοπλισμού τους.

Την περασμένη Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το συνέδριο Solarfuture Greece που διοργανώθηκε από τον διεθνή οργανισμό Solarplaza.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να φέρει σε επαφή με την ελληνική αγορά, διεθνείς επενδυτές και εταιρείες του κλάδου της ηλιακής ενέργειας.

Στο συνέδριο μετείχαν 40 μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι Jinko, Hanergy, Glensol, Giz, Foresight, Huawei, Inaccess, Juwi, Kiwa, Schneider Electric, Refu, Solarcentury, Solarif, Solar Konzept, Talesun, Valorem και άλλοι.

Όλες οι εταιρείες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα έχει ξαναγίνει ελκυστική για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα και ουσιαστικά δήλωσαν παρών.

Μόλις απλοποιηθούν και οι διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις και παράλληλα οι τράπεζες βγάλουν μαζικά σε πλειστηριασμούς μεγάλα γεωτεμάχια, τότε αναμένεται να κορυφωθεί το ενδιαφέρον.

Βεβαίως, σε πάρα πολλές περιπτώσεις αγοράζονται αγροτεμάχια σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας ή δίνονται προσφορές για μακροχρόνια ενοκίαση (25 έτη) με ετήσιο μίσθωμα μεταξύ €100-€170 το στρέμμα.

Παράλληλα, την τελευταία περίοδο παρατηρείται και αυξημένη προθυμία των τραπεζών για να χρηματοδοτήσουν τέτοιες επενδύσεις με χαμηλότερα επιτόκια.

lykavitos.gr

Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου με την αξιοπιστία της ENERGY 4YOU

B2Green
By B2Green.gr 19:16, 26/11/2019
ΔΕΠΑ
NanoDomi
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL