Επιτυχής παρέμβαση του ΠΣΑΑΦ στην δημόσια διαβούλευση του ενεργειακού νομοσχεδίου

Επιτυχής παρέμβαση του ΠΣΑΑΦ στην δημόσια διαβούλευση του ενεργειακού νομοσχεδίου

Thermogas

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αδικημένων Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΠΣΑΑΦ) παρενέβει με συγκεκριμένες προτάσεις στην διαβούλευση του άρθρου 25 του νέου νομοσχεδίου για την απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ που ψηφίστηκε στις 28/11/2019.

Με την αποκλειστική του (ως σύλλογος) παρέμβαση στο εν λόγω άρθρο, που αφορά την ετήσια δήλωση των κατ’ επάγγελμα αγροτών παραγωγών ΑΠΕ έτους 2018, τροποποιήθηκε η παράγραφος 1 και προστέθηκε η παράγραφος 3, που συνδυαστικά μεταξύ τους, μηδενίζουν από 1/1/2018 την ζημιά που υφίσταντο κάθε χρόνο με την υποβολή της δήλωσής τους 290 ακραία αδικημένοι αγρότες (10% του συνόλου). Η παραδοξότητα αυτή να τιμωρούνται αγρότες για την ειλικρινή τους δήλωση όπως και αυτή που τα νεότερα και χαμηλότερου κόστους πάρκα των αγροτοσυνδικαλιστών έχουν υψηλότερες τιμές από τα παλαιότερα και πολύ ακριβότερα πάρκα των απλών αγροτών είναι αποτέλεσμα της κατ' εξαίρεση ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ μείωσης που επέβαλαν παρασκηνιακά και με ιδιοτέλεια σε βάρος του 50% των αγροτών οι εν λόγω αγροτοσυνδικαλιστές!

Ανακοινώνουμε ότι ο μακροχρόνιος και επίπονος αγώνας μας απέφερε το πρώτο του αποτέλεσμα υπέρ αυτών των 290 ακραία αδικημένων αγροτών / ιδιοκτητών φ/β σταθμών. Από το 2015 προτείναμε και επαναλαμβάναμε κάθε χρόνο επίμονα ως πρώτο / μεταβατικό μέτρο την εξαίρεσή τους από την οριζόντια μείωση του -12% και την (προσωρινή) εξομοίωσή τους με τους μη αγρότες, ώστε να μην τιμωρούνται με την υποβολή της (ειλικρινούς) δήλωσής τους. Για ην ακραία αυτή αδικία που αναδείξαμε με επιμονή, κόντρα στα εμπόδια που έβαζαν (και βάζουν) οι γνωστοί ευνοημένοι αγροτοσυνδικαλιστές και τα φερέφωνά τους και στις προσπάθειες φίμωσής μας, ζητήσαμε επιτακτικά λύση και επιτέλους εισακουσθήκαμε.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των τελευταίων παρεμβάσεων του ΠΣΑΑΦ είναι τα εξής;:

  1. Ικανοποίηση της πρότασης για παράταση υποβολής της δήλωσης επαγγελματία αγρότη έτους 2018 μέχρι την 31/12/2019. Έτσι θα την υποβάλουν όσοι δεν την υπέβαλαν έγκαιρα και ενδεχομένως (αν χρειαστεί) όσοι από τους 290 την υπέβαλαν και ζημιώθηκαν για να διορθωθεί η ζημιάς τους. Η ενεργοποίηση της δήλωσης από τον ΔΑΠΕΕΠ αναμένετε έως το τέλος της εβδομάδας και τα μέλη μας θα ενημερωθούν έγκαιρα για το αν και ποιοι πρέπει να υποβάλουν.
  2. Ικανοποιήθηκε η πρότασή μας για τους αγρότες που η υποβολή της δήλωσής τους οδήγησε/οδηγεί σε τιμές χαμηλότερες του πίνακα Α, να εξομοιωθούν μεταβατικά έως την συνολική / οριστική ρύθμιση με τις υψηλότερες τιμές του πίνακα Α (μη αγροτών),
  3. Ικανοποιήθηκε (εδώ) η πρότασή μας (εδώ), και η παραπάνω εξομοίωση θα ισχύσει αναδρομικά από την 1/1/2018 αντί της 1/1/2020 που προβλέπονταν στο αρχικό νομοσχέδιο, μειώνοντας έτσι την ζημιά τους κατά 2 χρόνια. 

Για την διασφάλιση αυτών των αναδρομικών και τι πρέπει να κάνουν τα μέλη μας θα στείλουμε έγκαιρα αναλυτικές οδηγίες. 

Οι αλλαγές τιμών που γίνονται με το άρθρο 25 του νέου νόμου αφορούν τις παρακάτω περιπτώσεις αδικημένων αγροτών όπως αναλύονται στον επόμενο πίνακα:

Προειδοποιούμε τέλος ότι απόπειρες καπηλείας του αγώνα και των προτάσεών μας με σκοπό εξαπάτηση και χειραγώγηση αγροτών δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Ο κ. Ρήγας Θανασάς, πρόεδρος του ΠΣΑΑΦ σχολίασε: «Εντός του 2020 και παρά τις αντιδράσεις, θα κάνουμε πράξη τον κύριο ιδρυτικό μας σκοπό που είναι η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΜΕΙΩΣΗΣ και η παραμετροποίηση τιμών ανάλογα με το κόστος επένδυσης του καθενός μας. Θα το πετύχουμε είτε δικαστικά με την εκδίκαση των αγωγών μας στις αρχές του 2020 είτε πολιτικά με την υλοποίηση των προαναγγελθέντων νομοθετικών παρεμβάσεων του ΥΠΕΝ».

Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου με την αξιοπιστία της ENERGY 4YOU

B2Green
By B2Green.gr 15:01, 02/12/2019
Thermal Drones
NanoDomi
Kostal Solar

Bravo Awards 2019
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL