Τελευταία ελπίδα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η πράσινη ανάπτυξη

Τελευταία ελπίδα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η πράσινη ανάπτυξη

Thermogas

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται για την πιο φιλόδοξη πολιτική παγκοσμίως κατά της κλιματικής αλλαγής. Πρόκειται για τεράστια αλλαγή, η οποία απαιτεί ριζική αναθεώρηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, κι η οποία θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Οι ηγέτες του ευρωπαϊκού μπλοκ, πρόκειται να δεσμευτούν στη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου, σε μηδενικά επίπεδα μέχρι το 2050, όπως αποτυπώνεται στο σχέδιο κοινής δήλωσης ενόψει της συνεδρίασης της 1ης Δεκεμβρίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί για περισσότερες πράσινες επενδύσεις και αναμένεται να εξετάσει το ενδεχόμενο να κόψει τις κρατικές επιδοτήσεις σε εταιρείες που δεν πληρούν τα περιβαλλοντικά της πρότυπα, αλλά και να φορολογήσει επιπλέον τις εισαγωγές από χώρες οι οποίες έχουν χαμηλότερα στάνταρντς από αυτά που έθεσαν οι Βρυξέλλες.

«Αν ο κοινός μας στόχος είναι να είμαστε μια ήπειρος "ουδέτερη" ως προς τις εκπομπές αερίου το 2050, πρέπει να δράσουμε τώρα» υπογράμμισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, τη Δευτέρα. «Πρόκειται για μετάβαση από τη μια γενιά στην άλλη, και αυτό πρέπει να το κάνουμε».

Το σχέδιο της ΕΕ, το οποίο θα εγκριθεί στη διάσκεψη κορυφής των Ηνωμένων Εθνών στη Μαδρίτη, θα θέσει το ευρωπαϊκό μπλοκ μπροστά στην υπόθεση της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής από άλλες περιοχές που ρυπαίνουν. Χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ιαπωνία δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε εθελοντικές δεσμεύσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μάλιστα, δήλωσε ότι θα βγάλει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιφορτιστεί με την εκπόνηση των κανόνων που θα μετασχηματίζουν την ευρωπαϊκή οικονομία μόλις οι ηγέτες των κρατών- μελών έχουν υπογράψει τους ευρωπαϊκούς στόχους για το Κλίμα έως το 2050. Η διατύπωση του σχεδίου ανακοίνωσης μπορεί να αλλάξει πριν από την επόμενη εβδομάδα.

newmoney.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 13:02, 03/12/2019
Bravo Awards 2019
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL