Ζάκυνθος: Ένα βήμα από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω απορριμμάτων

Ζάκυνθος: Ένα βήμα από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω απορριμμάτων

Thermogas

Mεγάλος όγκος απορριμμάτων έχει αρχίσει να σωρεύεται στη Ζάκυνθο γύρω από κάδους, μετά τη διακοπή της αποκομιδής από την περασμένη Τετάρτη, με τη δημοτική αρχή να εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κι αυτό για να βρεθούν γρήγορα οι πόροι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μην επιστρέψει ο εφιάλτης στο νησί, όπως τα Χριστούγεννα του 2017, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων σταμάτησε, καθώς η μονάδα προσωρινής διαχείρισης στην περιοχή Λίβας έκλεισε με πρωτοβουλία της ιδιωτικής εταιρείας που είχε την ευθύνη γι' αυτό. Η εταιρεία επικαλείται ως αιτία τις ανεξόφλητες οφειλές του Δήμου προς την εταιρεία, ενώ ο Δήμος επικαλείται την ελλειμματική διαχείριση του χώρου από την εταιρεία.

«Η αποκομιδή έχει σταματήσει, όμως θα φροντίσουμε, ώστε τα επόμενα 24ωρα τα απορριμματοφόρα να μεταφέρουν στον Λίβα μερικά σκουπίδια ακόμα, από σημεία που ήδη έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος όπως για παράδειγμα, από το νοσοκομείο και από τα σχολεία», δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ζακυνθίων και υπεύθυνος για θέματα Καθαριότητας, Δημήτρης Κουτσογιάννης.

Μία πιθανή λύση που εξετάζει η δημοτική αρχή είναι να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερο και άμεσο ενδιαφέρον από τα αρμόδια υπουργεία και να προχωρήσει έστω για το επόμενο χρονικό διάστημα η μεταφορά των απορριμμάτων είτε στην Ηλεία (ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς) είτε στο Αγρίνιο.

Μία ακόμα κίνηση είναι να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης με την εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ καθώς, όπως έχει αναφέρει πολλές φορές ο Δήμαρχος, δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα με αποτέλεσμα η κατάσταση στον Λίβα να περιέλθει σε τέλμα.

Επίσης, ένα ακόμα σενάριο που εξετάζεται είναι να αναλάβει το προσωπικό του Δήμου τη διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι την κατασκευή του εργοστασίου.

naftemporiki.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 13:49, 03/12/2019
Bravo Awards 2019
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL