Σχέδια για φωτοβολταϊκά στην οροφή του νέου κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σχέδια για φωτοβολταϊκά στην οροφή του νέου κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Thermogas

Το ενδεχόμενο τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων στην οροφή του νέου κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην οδό 26ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, εξετάζει η διοίκηση της Περιφέρειας, προκειμένου αφενός να καλύπτει μέρος των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου, αφετέρου να προσφέρει την ενέργεια αυτή για την κάλυψη των αναγκών μελών ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, στο περιθώριο της εκδήλωσης με θέμα "ενισχύοντας τις δυνατότητες των τοπικών αρχών να συμμετέχουν σε ενεργειακές κοινότητες" που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια.

"Ο νόμος 4513 του 2018 που είναι ένα πολυεργαλείο και για τους Δήμους και για τις Περιφέρειες και για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και δίνει το δικαίωμα να δημιουργηθούν ενεργειακές κοινότητες οι οποίες θα μπορούν να υλοποιήσουν έργα ή φωτοβολταϊκά πάρκα που θα χρησιμοποιούν την ενέργεια που παράγεται για ιδιοκατανάλωση ή για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, παράλληλα, ότι μπορούν τρεις δήμοι μαζί ή πέντε νομικά πρόσωπα μαζί με κάποιους δήμους να κάνουν μια ενεργειακή κοινότητα και στο πλαίσιο αυτό να κατασκευάσουν ένα φωτοβολταϊκό έργο το οποίο θα εξοικονομεί ρεύμα. "Για παράδειγμα, αν στο νέο κτίριο της Περιφέρειας τοποθετήσουμε στην οροφή ένα φωτοβολταϊκό σύστημα, θα μπορέσουμε σαν μια κοινότητα να καταναλώνουμε ό,τι ρεύμα παράγεται απευθείας στο κτίριό μας για να μειώσουμε την ενέργεια που καταναλώνουμε αλλά ταυτόχρονα θα μπορέσουμε και την ενέργεια αυτή να την προσφέρουμε και για κοινό καλό, ώστε να βοηθήσουμε ευπαθείς ομάδες" πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, εκτίμησε ότι είναι εφικτή η δημιουργία μιας ενεργειακής κοινότητας στην οποία θα συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με άλλους δήμους που βρίσκονται κοντά στο νέο κτίριο, όπως οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων Μενεμένης. Στο πλαίσιο αυτό, μέρος του ρεύματος που θα παράγεται θα μπορεί να τροφοδοτεί κέντρα αστέγων ή άλλες κοινωνικές δομές των δήμων. "Είναι μια σκέψη την οποία σε πρώτο στάδιο συζητάμε με τον περιφερειάρχη ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και με τους δημάρχους" πρόσθεσε.

dailythess.gr

Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου με την αξιοπιστία της ENERGY 4YOU

B2Green
By B2Green.gr 18:24, 03/12/2019
Thermal Drones
NanoDomi
Kostal Solar
Bravo Awards 2019
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL