Έλεγχοι κατά του παρεμπορίου στα σύνορα, λίγες μόνο μέρες μετά την καταγγελία στη Βουλή για τα υλικά στις ενεργειακές αναβαθμίσεις

Έλεγχοι κατά του παρεμπορίου στα σύνορα, λίγες μόνο μέρες μετά την καταγγελία στη Βουλή για τα υλικά στις ενεργειακές αναβαθμίσεις

Civiltech

Λίγες μόνο μέρες μετά την καταγγελία στη Βουλή για παρεμπόριο και παραοικονομία στα υλικά ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων στην επεξεργασία του σχεδίου νόμου «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο» από τις επιτροπές (δείτε αναλυτικά εδώ), το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρεται σε ελέγχους που πραγματοποιούνται στα ελληνοβουλγαρικά και ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο αναφέρει:

Δεκάδες, επαγγελματικά και μη, οχήματα ελέγχονται από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές, τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Ανάπτυξης, στις πύλες εισόδου στα Ελληνοβουλγαρικά και Ελληνοτουρκικά σύνορα προκειμένου να διαπιστωθεί η νόμιμη διακίνηση αγαθών προς την χώρα μας.

Πρόκειται για τις πρώτες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου που πραγματοποιούνται στα Ελληνοβουλγαρικά και Ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά τη σύσταση του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ).

Παράλληλα, κλιμάκια ελέγχων επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Υπενθυμίζουμε πως στην επεξεργασία του ανωτέρω νομοσχεδίου από τις επιτροπές, ο κ. Παντελής Πατενιώτης, Γενικός Διευθυντής του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διογκωμένης Πολυστερίνης, περιέγραψε τη μεθοδολογία των παραεισαγωγών ως εξής:

"...Η παραβατικότητα εκφράζεται με 2 συγκεκριμένους τρόπους:

  1. Αυτοκίνητο με εργαζόμενους και υλικά μπαίνει στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία, πάει στο σπίτι του ιδιοκτήτη, κάνει την εφαρμογή της υποτιθέμενης ενεργειακής αναβάθμισης και γυρνά πίσω Βουλγαρία, με τη χώρα μας να μην εισπράττει ούτε 1 ευρώ.
  2. Φορτηγό γεμίζει υλικά, (κουφώματα, μονωτικά κλπ) στη Βουλγαρία, μπαίνει στη χώρα μας με χειρόγραφο δελτίο αποστολής, φτάνει στην αποθήκη του Έλληνα αντιπροσώπου-εμπόρου, σκίζονται τα χειρόγραφα δελτία αποστολής και το υλικό μένει στην αποθήκη «μαύρο» για να μπει στην αγορά..."

Δείτε περισσότερα εδώ

B2Green
By B2Green.gr 20:39, 04/12/2019
Sto Therm
Rizakos
Calda Energy - Aermec
Knauf
NanoDomi
ΔΕΠΑ
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL