Νέα τάση: Αγοράζω σπίτια και τα ανακαινίζω

Νέα τάση: Αγοράζω σπίτια και τα ανακαινίζω

Civiltech

Στα πάνω της η ελληνική αγορά ακινήτων, αλλά υπάρχει και μία ακόμα επενδυτική κίνηση που αφορά τις ανακαινίσεις. Μειώνει το κόστος αγοράς και αυξάνει τα περιθώρια κέρδους στην μεταπώληση. Ένας απλός κανόνας, τον οποίο φαίνεται πως ακολουθούν πολλοί εγχώριοι και αλλοδαποί επενδυτές . Αφήνουν πίσω τους τη βραχυχρόνια μίσθωση και επενδύουν στην άμεση ανακαίνιση ακινήτων κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και σε όμορους δήμους με στόχο την άμεση μεταπώληση ή/και την μακροχρόνια μίσθωση επιπλωμένων ή μη.

Όσον αφορά τις μακροχρόνιες μισθώσεις, βάση των αυξήσεων που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 2 χρόνια κυρίως στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, η αγορά ακινήτου που χρήζει πλήρη ανακαίνιση σε τιμές μειωμένες κατά 30%- 50% σε σχέση με τα κατοικήσιμα ακίνητα, αποτελεί το value for money για τους επενδυτές.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, στοχεύουν κυρίως σε ακίνητα έως 40τμ-60τμ ή και μεγαλύτερα έως 140 τμ που μπορούν να χωριστούν σε 2 ή/και 3 διαμερίσματα. Βασικό χαρακτηριστικό για την επιλογή του εκάστοτε διαμερίσματος είναι να βρίσκεται άνω του 1ου ορόφου και πλησίον μέσων μαζικής μεταφοράς και ιδιαίτερα σε στάση του μετρό. "Αν αναλογιστούμε ότι πάνω από το 60% των ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας έχουν κατασκευαστεί πριν το 1960. Ενώ, σε ελάχιστα ακίνητα οι ιδιοκτήτες τους έχουν προβεί σε ενεργειακή ή/και αισθητική αναβάθμιση. Παράλληλα πάνω από το 80% των ακινήτων του κέντρου χρήζουν βασικών παρεμβάσεων αποκατάστασης", σχολιάζει ο κ. Θέμης Μπάκας του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates.

pagenews.gr

B2Green
By B2Green.gr 15:55, 06/12/2019
Sto Therm
3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
Knauf
Calda Energy - Aermec
ΔΕΠΑ
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL