Απεργία εργολαβικών στα ΕΛΠΕ

Απεργία εργολαβικών στα ΕΛΠΕ

Thermogas

Μετά την απαγόρευση εισόδου στο σωματείο των εργολαβικών εργαζομένων, η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.) τους ενημέρωσε ότι προχωρά στη μείωση του προϋπολογισμού στις εργολαβίες που απασχολεί κατά 50% από 1/1/2020.

Η απόφαση αυτή, που ισοδυναμεί με μη ανανέωση των συμβάσεων για τους μισούς από τους περίπου 280 εργολαβικούς εργαζομένους στα ΕΛ.ΠΕ. στο αμέσως επόμενο διάστημα, οδήγησε στην κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων από το Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολάβους στις Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών, Φυσικού Αερίου και Χημικής Βιομηχανίας (ΣΕΕΕΠΦΧ). Ξεκινώντας με 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη στον νομό Αττικής και 4ωρη στάση εργασίας την ίδια ημέρα στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ. απαιτούν την έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την καταβολή των νόμιμων επιδομάτων, την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων που απασχολούνται μόνιμα στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. για πολλά χρόνια, τη διασφάλιση ότι θα τηρηθούν οι κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας, διότι η τυχόν μείωση προσωπικού έχει άμεσες επιπτώσεις στις συνθήκες εργασίας των εργολαβικών, καθώς εργάζονται σε εγκαταστάσεις που υπάρχουν εύφλεκτα και επικίνδυνα υλικά, και την απρόσκοπτη επικοινωνία των συνδικαλιστικών στελεχών με τους εργαζομένους στους χώρους εργασίας.

«Τα Ελληνικά Πετρέλαια, η πιο κερδοφόρα επιχείρηση στην Ελλάδα, δείχνει για άλλη μια φορά το πρόσωπό της θεωρώντας το εργολαβικό προσωπικό σαν καύσιμη ύλη την οποία θέλει να ξεφορτωθεί, αφού την εκμεταλλεύτηκε για χρόνια σε συνθήκες επισφαλούς εργασίας. Με απλά λόγια, πετούν στον δρόμο δεκάδες εργαζόμενους», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΣΕΕΕΠΦΧ. «Η διοίκηση των ΕΛΠΕ βγάζει στο δρόμο δεκάδες εργολαβικούς εργαζoμένους. Χωρίς καμία εξήγηση, χωρίς καμία αιτιολογία, παίρνουν το "μαχαίρι" και "αποκεφαλίζουν". Η απόλυση των εργολαβικών δεν είναι εθελουσία. Δεν εμπεριέχει δικαιώματα και κεκτημένα. Δεν εμπεριέχει αποζημιώσεις. Εμπεριέχει μόνο ανεργία, απόγνωση και κατακερματισμό της ζωής μας».

Τάσος Σαραντής

efsyn.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 11:33, 11/12/2019
ΔΕΠΑ
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL