Αστική Ανάπτυξη & Κυκλική Οικονομία

Αστική Ανάπτυξη & Κυκλική Οικονομία

Thermogas

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο, που θέτει στο επίκεντρο την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και την Κυκλική Οικονομία, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο Maroussi Plaza. Το συνέδριο διοργάνωσε η Boussias Communications.

Το Urban Growth Conference παρακολούθησαν 180 κυβερνητικά στελέχη, στελέχη Περιφερειακών Ενοτήτων και ΟΤΑ, υψηλόβαθμα στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και ερευνητικών κέντρων, προμηθευτές καινοτόμων τεχνολογιών και υπηρεσιών, στελέχη σχεδιασμού και ανάπτυξης πόλεων.

Πέντε keynote speakers, θεσμικοί κι εξαιρετικοί ομιλητές παρουσίασαν επιτυχημένα projects και καινοτόμες ιδέες, μοιράστηκαν την τεχνογνωσία τους και έδωσαν το πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα διασφαλιστεί η ευημερία των πολιτών.

Το συνέδριο ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο οποίος αναφερόμενος στα οφέλη της κυκλικής οικονομίας υπογράμμισε ότι «η μετάβαση στην κυκλική οικονομία, από τη μία προστατεύει το περιβάλλον και από την άλλη συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, ενώ δημιουργεί νέες ευκαιρίες που συνδέονται με τη δημιουργία νέων ενεργειακών και καινοτόμων προϊόντων». Με πολυετή εμπειρία στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, η Μαρία Γερογιάννη μίλησε για τις πρωτοβουλίες της Κομισιόν, που θεσπίζουν τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των πόλεων κι ανέλυσε εις βάθος «τις δυνατότητες του Horizon 2020, ως σημαντικού εργαλείου χρηματοδότησης για τις Περιφέρειες και τους Δήμους».

Ο Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, έθεσε στο επίκεντρο τις πολιτικές του ΥΠΕΝ για τη βιώσιμη κινητικότητα στις ελληνικές πόλεις, οι οποίες περιλαμβάνουν «την προώθηση των κοινόχρηστων μέσων μετακίνησης, του διαμοιρασμού των μέσων (ποδήλατο - αυτοκίνητο) για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας από τις μεταφορές, αλλά και τη μετάβαση προς την οικονομία του κοινόχρηστου», ενώ ο keynote speaker Hamid Zarghampour, Chief Strategist στο Swedish Transport Administration, παρουσίασε έξυπνους τρόπους για τη δημιουργία της προσβασιμότητας σε βιώσιμες πόλεις.

Τιμητική υποστήριξη παρείχε η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ).

Μέσα στις επόμενες ημέρες, μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες από τη διοργάνωση και να «κατεβάσετε» τις παρουσιάσεις των ομιλητών στο urbangrowth.gr.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 14:38, 12/12/2019
ΔΕΠΑ
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL