Πού κατασκευάζεται το πρώτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου (LNC)

Πού κατασκευάζεται το πρώτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου (LNC)

Thermogas

Το πρώτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου (LNC) στον κόσμο, έκανε για πρώτη φορά την επίσημη εμφάνισή του, ενώ βρίσκεται σε φάση κατασκευής σε ένα ιαπωνικό ναυπηγείο. Αυτό είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων για τη μετάβαση σε μια παγκόσμια αγορά ενέργειας χωρίς άνθρακα.

Η εταιρεία Kawasaki Heavy Industries Ltd. «βάπτισε» το δεξαμενόπλοιο Suiso Frontier κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων στα ναυπηγεία του Kobe Works την Τετάρτη. Το πλοίο θα χρησιμοποιηθεί για την αξιοποίηση της τεχνολογίας LNC, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία μιας διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας με υγροποιημένο υδρογόνο, ανέφερε η Kawasaki σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Το συγκεκριμένο πλοίο θα μεταφέρει υγροποιημένο υδρογόνο από την Αυστραλία στην Ιαπωνία. Η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020.

Το υδρογόνο μπορεί να παραχθεί με τη χρήση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος και στη συνέχεια αποθηκεύεται και μεταφέρεται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για να παράγει ενέργεια, επιτρέποντας στις χώρες με σχετικά ανεπαρκή εξοπλισμό για αιολική και ηλιακή ενέργεια, να λαμβάνουν με τη σειρά τους ενέργεια χωρίς άνθρακα.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απεξάρτηση από τον άνθρακα ορισμένων τομέων της οικονομίας, από τις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων μέχρι την κατασκευή χάλυβα, από τις οποίες είναι κατά τα άλλα δύσκολο να εξαλειφθούν οι εκπομπές.

Από την άλλη μεριά, όμως, είναι ευμετάβλητο και εύφλεκτο, ενώ οι τρέχουσες τεχνικές παραγωγής είναι ρυπογόνες και δαπανηρές, όπως ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας σε έκθεση του Ιουνίου που παρουσίασε τις δυνατότητες της συγκεκριμένης καύσιμης ύλης. Πρέπει τώρα να τεθούν σε εφαρμογή πολιτικές και κίνητρα για να μειωθεί το κόστος και να αυξηθεί η παραγωγή του, όπως συνιστά ο Οργανισμός.

newmoney.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 15:38, 12/12/2019
ΔΕΠΑ
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL