Main Menu

εξοικονόμηση - ενέργεια - ΑΠΕ - θέρμανση - δόμηση - περιβάλλον
ενημέρωση - business - τεχνολογία - οδηγός αγοράς


"Εξοικονομώ-Αυτονομώ για ένα Έξυπνο Σπίτι" • Ομάδα Ενημέρωσης

Δυναμική η παρουσία της Europa στο κλείσιμο του 2019

Δυναμική η παρουσία της Europa στο κλείσιμο του 2019

Civiltech

Δυναμικά ολοκλήρωσε τη χρονιά που πέρασε η EUROPA, με ενεργή συμμετοχή σε πλήθος εκδηλώσεων, εκθέσεων και βραβεύσεων.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω κάποιες από τις στιγμές που ξεχώρισαν για τη EUROPA το τελευταίο τρίμηνο του 2019:

 • ΒΡΑΒΕΙΟ GOLD ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Η EUROPA επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά καλύτερη εξυπηρέτηση του δικτύου της, των συνεργατών της και των ιδιωτών, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση και το βραβείο GOLD της διοργάνωσης Manufacturing Excellence Awards 2019 στην αντίστοιχη κατηγορία. Το βραβείο παρέλαβαν για λογαριασμό της EUROPA ο Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου κος Νίκος Γερακίνης και η Υπεύθυνη Εξυπηρέτησης Ιδιωτών κα Φιλιώ Παντοπούλου.

Η Τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 στο Grand Hyatt Athens. Στην τελετή παραβρέθηκαν περισσότερα από 250 υψηλόβαθμα στελέχη και CEOs των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, decision-makers της αγοράς και δημοσιογράφοι. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων - Βιομηχανίας & Εμπορίου, Νίκος Παπαθανάσης

Η διοργάνωση των Manufacturing Excellence Awards 2019 επιβραβεύει και αναδεικνύει βέλτιστες και καινοτόμες πρακτικές βιομηχανικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της λειτουργίας τους, περιλαμβάνοντας ποιότητα εργασιών στην παραγωγική και εφοδιαστική αλυσίδα, περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και συνεισφορά στην ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Η EUROPA, πιστή στην δέσμευσή της για ποιότητα παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, επιβεβαιώνει τις αξίες που την φέρνουν πρώτη στην συνείδηση του Έλληνα κατασκευαστή αλουμινίου και των ιδιωτών.


 

 • ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ EUROPA ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ “ΧΩΡΟΙ ΤΕΧΝΗΣ”

Η EUROPA στήριξε την ημερίδα της Διεθνούς Επιθεώρησης Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ, η οποία έλαβε χώρα στο Μουσείο Μπενάκη με τίτλο “Χώροι Τέχνης” την Πέμπτη 17/10/2019 και ώρα 18.00. Η ημερίδα διοργανώθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τεύχους των ΔΟΜΩΝ “Χώροι Τέχνης” που διανεμήθηκε στην ημερίδα.

Σε συνέχεια των αφιερωμάτων σε μουσεία τέχνης και σε κατοικίες-εργαστήρια καλλιτεχνών οι ΔΟΜΕΣ με το νέο τεύχος προσεγγίζουν την ενδιάμεση φάση, μετά το εργαστήριο και πριν το μουσείο. Την εκδήλωση άνοιξε ο καθηγητής και επιμελητής των ΔΟΜΩΝ, κ. Γεώργιος Πανέτσος, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ενώ, στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο συντονιστής της ημερίδας κ. Γιώργος Τζιρτζιλάκης, όπου μεταξύ άλλων, τόνισε την άρρηκτη σχέση μεταξύ τέχνης και αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια, η κ. Μαριλένα Κασιμάτη έκανε μία αναδρομή στην ιστορία και το κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Η κ. Αγγελική Αντωνοπούλου προχώρησε στην εισήγησή της, με τίτλο "Αρχιτεκτονική & Έργα Τέχνης", ενώ ο κ. Αρσέν Καλφαγιάν επικεντρώθηκε στη λειτουργία των γκαλερί σήμερα. Ακολούθως, η κ. Ελευθερἰα Τσέλιου έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση σχετικά με τους χώρους εκθέσεων και τον άσπρο κύβο, και η κ. Τατιάνα Σπινάρη παρουσίασε τη μετα-λειτουργία ενός αστικού διαμερίσματος. 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κ. Γεωργία Σαγρή και την εισήγησή της για την έννοια της υπέρ κατοίκησης, και τον κ. Δημήτρη Αντωνίτση ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά με τη δημιουργική επιμέλεια και την παρουσίαση σύγχρονης τέχνης. 

Στα πλαίσια της διάχυσης της αρχιτεκτονικής έμπνευσης και δημιουργίας η EUROPA στέκεται στο πλευρό των ελλήνων αρχιτεκτόνων στηρίζοντας ποιοτικές ημερίδες και εκδηλώσεις.


 

 • ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ EUROPA ΣΤΟ 14Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Η EUROPA ξεχώρισε, ως Μεγάλος Χορηγός  στο 14ο Συνεδρίου “Αλουμίνιο και Αρχιτεκτονικές Κατασκευές” που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, από 1/11/2019 έως και 3/11/2019 στο Ζάππειο Μέγαρο, με παρουσία μεγάλου αριθμού κατασκευαστών και αρχιτεκτόνων μηχανικών.

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Ανθρώπινο περιβάλλον & αρχιτεκτονική: Εξελίξεις, ανάγκες, παρεμβάσεις», ο προϊστάμενος του τμήματος Έργων της EUROPA,  κος Νίκος Μαργαρίτης αναφέρθηκε στις προκλήσεις της σύγχρονης βιομηχανίας αλουμινίου και τις νέες απαιτήσεις της αγοράς.

Σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας, έγινε αναφορά στο νέο σύστημα EOS 90 PH Hybrid για το Παθητικό Σπίτι (Passive House), το οποίο ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του Παθητικού Κτιρίου, έχοντας επιτύχει τους καλύτερους συντελεστές στα test δοκιμών του Passive House Institute, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση διεθνώς. Λαμβάνοντας υπόψη την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλει τα μέγιστα ,δίνοντας στην Europa αλλά και την Ελλάδα μια σημαντική πρωτιά.

Το σύστημα αναμένεται να λανσαριστεί εντός του επόμενου διαστήματος και μονοπώλησε το ενδιαφέρον των αρχιτεκτόνων μηχανικών που παρευρέθηκαν στην ημερίδα.

Η EUROPA παραμένει διαχρονικά στο πλευρό των Ελλήνων κατασκευαστών, στηρίζει τις δραστηριότητες του κλάδου και συνδράμει με κάθε μέσο στην ενίσχυση του.


 

 • Η EUROPA ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Η EUROPA στα πλαίσια συνεργασίας με ισχυρούς φορείς της Ελληνικής Οικονομίας, ήταν στρατηγικός χορηγός της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.

Η εν λόγω έκθεση έλαβε χώρα στις 8-10 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στο περιθώριο της έκθεσης έλαβε χώρα την Παρασκευή 8/11/2019 το Συμβούλιο των Προέδρων της ΠΟΞ, με παρουσία περισσότερων από 50 προέδρων ξενοδοχειακών ενώσεων σε πανελλαδικό επίπεδο. Στο Συμβούλιο παρευρέθηκε και ο Υπουργός Τουρισμού κος Χάρης Θεοχάρης.

Ο κλάδος των ξενοδοχείων είναι ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας με μεγάλη συμβολή σε όλους τους οικονομικούς δείκτες. Η EUROPA, με τα καινοτόμα προϊόντα και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, συμβάλει στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν


 

 • ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ EUROPA ΣΤΗΝ 100% HOTEL SHOW

Η EUROPA ολοκλήρωσε με επιτυχία την παρουσία της στην 100% Hotel-Show, τη μεγαλύτερη έκθεση νέων Ξενοδοχειακών Επενδύσεων και δημιουργίας Τάσεων στην Ελληνική Αγορά, η οποία πραγματοποιήθηκε από 15/11 έως 18/11/2019 στο MEC Παιανίας.

Το περίπτερο της EUROPA σε minimal ύφος και σχεδιασμό, ανέδειξε την σύγχρονη αρχιτεκτονική τάση παρουσιάζοντας τα καινοτόμα προϊόντα της σε ‘Έλληνες ξενοδόχους, αρχιτέκτονες και κατασκευαστές . Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό ενημέρωσε τους επισκέπτες αναφορικά με τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες ποιότητας της EUROPA, που σχετίζονται με τις λύσεις ξενοδοχείων και μονάδων πολυτελούς φιλοξενίας.

Η EUROPA, ήταν μεγάλος χορηγός των 100% Hotel Design Awards που διοργανώθηκαν την Παρασκευή 15/11 και σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία, συγκεντρώνοντας πολύ μεγάλο αριθμό αρχιτεκτόνων και μηχανικών.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, χαιρετισμό εκ μέρους της εταιρίας παρέθεσε ο κος Νίκος Μαργαρίτης, προϊστάμενος του Τμήματος Έργων της Europa,  ο οποίος επεσήμανε τη σημασία του αρχιτεκτονικού σχεδίου τόσο σε οικιστικά αλλά και ξενοδοχειακά έργα, καθώς και τη συμβολή της EUROPA στην αρχιτεκτονική δημιουργία, μέσω των καινοτόμων προϊόντων της, με έμφαση στο minimal σχεδιασμό και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Η Europa, παρουσίασε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, 100% Hotel Products, το νέο ανοιγόμενο σύστημα θερμοδιακοπής κρυφού φύλλου, με υψηλούς συντελεστές θερμομόνωσης και minimal αισθητική, Europa Hybrid A40HS καθώς και τη νέα πρωτοποριακή λαβή κουφωμάτων, EUROPA L Penthesilea,  και κέρδισε τις εντυπώσεις!


 

 • Η EUROPA ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ XENIA 2019!

H EUROPA, ολοκλήρωσε με επιτυχία την παρουσία της, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην έκθεση XENIA 2019, η οποία διεξήχθη στο Metropolitan EXPO από 23/11 έως 25/11.

Μία έκθεση που για πάνω από 40 χρόνια, συνέβαλε καθοριστικά στην αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υποδομών και των τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας, προσέλκυσε φέτος πάνω από 32.000 επισκέπτες του ξενοδοχειακού αλλά και του ευρύτερου κλάδου της οικοδομής.

H Europa, με ανανεωμένη εικόνα και καινοτόμα προϊόντα κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο των κατασκευαστών αλουμινίου, όσο και των αρχιτεκτόνων/μηχανικών, ξενοδόχων και ιδιοκτητών πολυτελών κατοικιών. Στο περίπτερο παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα νέα θερμομονωτικά συστήματα EUROPA Hybrid, καθώς και αρχιτεκτονικές λύσεις εξωτερικού χώρου.

Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα εξής συστήματα:

 • EOS 60 Hybrid: δίφυλλο θερμομονωτικό ανοιγόμενο σύστημα με ανάκληση.
 • ESS 47 Hybrid: συρόμενο θερμομονωτικό σύστημα, με δύο σταθερά πλαϊνά.
 • ESS 34 Hybrid: συρόμενο θερμομονωτικό σύστημα τυπολογίας συρόμενου με σταθερό.
 • EUROPA Pergola: σύστημα πέργκολας με κινούμενα στεγανά πτερύγια.
 • EUROPA Glass Railings mini: το νέο σύστημα γυάλινου κιγκλιδώματος με εξαιρετικές αντοχές στις πιέσεις και νέα minimal εμφάνιση.
 • EUROPA 8500 Thermo: ομοεπίπεδη πόρτα ξενοδοχείου με ηλεκτρονική κλειδαριά.
 • EOS 90 PH Hybrid: Το νέο σύστημα θερμοδιακοπής, που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του Παθητικού Κτιρίου. Το EOS 90 PH Hybrid έχει επιτύχει τους καλύτερους συντελεστές στα test δοκιμών του Passive House Institute, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση διεθνώς και συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος.
 • EUROPA L Penthesilea: H νέα λαβή της EUROPA EUROPA L Penthesilea σε δύο μεγέθη (17cm και 21cm) και 2 αποχρώσεις (φυσικής σατιναρισμένης ανοδίωσης- Natural Anodized - και μαύρης ανοδίωσης - Black Anodized) .

Η ομάδα της EUROPA υποδέχτηκε ένα μεγάλο αριθμό επαγγελματιών του κλάδου στο περίπτερό της, που κέρδισε τις εντυπώσεις. Το τμήμα Έργων και αρχιτεκτόνων της EUROPA πραγματοποίησε σειρά επαφών με ξενοδόχους και επαγγελματίες του κλάδου παρέχοντας εξειδικευμένες λύσεις, με δυνατότητα μελέτης του κάθε έργου, που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Europa, στο Μαρούσι (Λεωφ. Κηφισίας 108)

B2Green
By B2Green.gr 14:40, 02/01/2020