Κύπρος: Πρόσβαση στο Κτηματολόγιο από τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων

Κύπρος: Πρόσβαση στο Κτηματολόγιο από τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων

Civiltech

Μετά τις τράπεζες και οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων, θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες από το Κτηματολόγιο σε σχέση με ακίνητη ιδιοκτησία που είναι εγγεγραμμένη σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Κατά την χθεσινή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών αναφέρθηκε πως οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων, θα υποβάλλουν αίτηση στον Διευθυντή του Κτηματολογίου, ζητώντας την παραχώρηση στοιχείων σε σχέση με την ακίνητη περιουσία των δανειοληπτών, αφού προηγουμένως επεξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους χρειάζονται τη συγκεκριμένη πληροφόρηση.

Όπως λέχθηκε, πρόσωπα που κατέχουν πιστωτικές διευκολύνσεις θα λογίζονται πρόσωπα που θα προσκομίζουν μαζί με την αίτηση τους για παροχή πληροφοριών, βεβαίωση από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, σύμφωνα με την οποία έχουν το δικαίωμα να αγοράζουν πιστωτικές διευκολύνσεις ή έχουν παραχωρήσει ή αποκτήσει (είτε με αγορά, είτε κατόπιν μεταφοράς ή μεταβίβασης) πιστωτικές διευκολύνσεις.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε πως με το νομοσχέδιο θα βελτιωθούν οι προτεινόμενες λύσεις αναδιάρθρωσης και παράλληλα θα καταστεί πιο αποτελεσματική η εφαρμογή του Σχεδίου Εστία.

Σημειώνεται πως η μοναδική εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων η οποία συμμετέχει στο Σχέδιο είναι η Gordian Holdings, η οποία κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων των δανειοληπτών, θα μπορεί να λαμβάνει σχετική πληροφόρηση από το Κτηματολόγιο.

Εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας ανέφερε πως το νομοσχέδιο θα συμβάλει στην αύξηση των αναδιαρθρώσεων. Από την άλλη, βουλευτές της αντιπολίτευσης υποστήριξαν πως το νομοσχέδιο θα επισπεύσει τις διαδικασίες των εκποιήσεων. Υπέρ του νομοσχέδιου τάχθηκε και ο Σύνδεσμος Τραπεζών.

Ελευθερία Παϊζάνου

philenews.com

B2Green
By B2Green.gr 12:23, 14/01/2020
Sto Therm
Rizakos
3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
Knauf
Calda Energy - Aermec
ΔΕΠΑ
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL